СТРАТЕГІЯ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ.

І. Зараз в Україні розробляється Державна стратегія забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловік на період до 2030-го року, і це дуже важливий документ. Його доповнює план і державна програма, яка має допомагати впроваджувати стратегію в життя, адже стратегія прив’язується  до «Цілей сталого розвитку», а вони до 2030 року. Україна локалізувала ці Цілі і визначила національні індикатори – там є чимало таких, які стосуються саме ґендерної рівності.

Цей документ про те, що ґендерна рівність стосується всіх сфер державного управління, всіх галузей. Тобто,  це не питання виключно соціальної політики, як раніше розглядалося, це питання економіки, енергетики, освіти, охорони здоров’я, транспорту, екології, фінансів, регіонального розвитку тощо.

ІІ. У Мінрегіоні затвердили Стратегію гендерної рівності на 2021-2023 роки.

Реалізація Стратегії гендерної рівності на 2021-2023 роки орієнтована на комплексне впровадження гендерного підходу у формування та реалізацію державних політик, що належать до компетенції Міністерства розвитку громад та територій України.

Згідно з документом планується включення гендерного компоненту до бюджетного процесу, врахування гендерного підходу та підходу, заснованого на правах людини, при розробці стратегічних та програмних документів. Йдеться про процеси, що належать до компетенції саме Мінрегіону.

Прийняттю Стратегії гендерної рівності передувала комплексна оцінка спроможності реалізації державної гендерної політики та недискримінації. Результати показали, що досягнення гендерної рівності, на думку працівників та працівниць Міністерства, є важливим як для розвитку держави, так і для діяльності Мінрегіону. Оцінку проводили за підтримки Структури ООН Жінки в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти