Про встановлення тарифів на надання ритуальних послуг

proekt

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
впровадження тарифів на надання ритуальних послуг , які надає
комунальне підприємство Коломацьке ВУЖКГ на
території Коломацької селищної ради

Цей аналіз регуляторного впливу розроблений на виконання та з дотриманням вимог Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” від 11 вересня 2003 року №1160-IV та Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308.
Аналіз визначає правові та організаційні засади реалізації проекту рішення органу місцевого самоврядування „ Про встановлення тарифів на надання ритуальних послуг”, як регуляторного акту .
Відповідно до статті 28 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та Закону України „Про житлово-комунальні послуги” повноваження по встановленню тарифів на комунальні послуги надані органам місцевого самоврядування.
Основною діяльністю КП Коломацьке ВУЖКГ є надання послуг з водопостачання для населення та інших споживачів селища Коломак. Не менш важливим видом послуг буде надання ритуальних послуг.

111

Проведений аналіз розрахунків підприємства показав їх відповідність існуючим нормативам споживання енергетичних та матеріальних ресурсів, вимогам діючого порядку формування тарифів на послуги з надання ритуальних послуг.
2.Цілями прийняття цього рішення селищною радою є:
– виконання Закону України „Про житлово-комунальні послуги”,
– приведення тарифів на надання ритуальних послуг у відповідність з економічно обгрунтованими витратами підприємства.
З.Альтернатив запропонованому акту немає, бо Законом України „Про житлово-комунальні послуги” від 24 червня 2004 року №1875-1У чітко визначено метод регулювання встановлення тарифів на комунальні послуги, які надаються суб’єктами підприємницької діяльності .
4.Механізмом розв’язання проблеми є затвердження тарифів на послуги з надання ритуальних послуг для всіх груп споживачів,які разом відшкодовують економічно обгрунтовані витрати комунального підприємства.
5. 0бгрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акту.
У разі прийняття регуляторного акту селищною радою будуть реалізовані повноваження, надані ст.28 Закону України „Про місцеве самоврядування в України” та Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, а тарифи з надання ритуальних послуг КП „Коломацьке ВУЖКГ” приведені у відповідність з витратами.
На досягнення цілей у разі прийняття рішення селищною радою щодо встановлення тарифів можуть вплинути такі негативні зовнішні фактори, як:
– неплатежі споживачів за спожиті послуги;
– підвищення цін і тарифів на складові собівартості надання послуг;
– падіння обсягів виробництва послуг;
– незаплановане збільшення витрат за рахунок можливих збоїв в роботі
технічного обладнання в зв”язку з його зношеністю.                                                        6. Очікувані результати прийняття регуляторного акту.
Очікувані результати прийняття регуляторного акту визначено із застосуванням методу аналізу користі та витрат.
У результаті прийняття регуляторного акта очікуються такі негативні фактори, як незадоволення споживачів підвищенням тарифів.
Позитивні фактори:
– підвищення якості послуг;
– збільшення доходів КП „Коломацьке ВУЖКГ”, стабільність його фінансового стану та забезпечення такого функціонування, що дозволить цьому підприємству:
– своєчасно проводити ремонти та удосконалювати обладнання;
– знизити втрати в мережах;
– забезпечити економію енергоресурсів;
– здійснювати безперебійну сплату за енергоносії;
– уникнути виникнення заборгованості перед працівниками по заробітній платі.
7.0бгрунтування терміну дії.
Термін дії рішення необмежений.
8.1 Показники результативності регуляторного акту. Прогнозні значення показників результативності регуляторного акту –як показує практика, введення регуляторних актів, якими запроваджується збільшення тарифів, приводить до тимчасового зниження рівня платежів.
Дія цього акту поширюється на населення, бюджетні організації, гос¬прозрахункові підприємства та суб”єкти підприємницької діяльності, які знаходяться на території селищної ради ,
– повна оплата послуг споживачами забезпечить беззбиткову роботу
КП „КоломацькеВУЖКГ”.
9.Відстеження результативності регуляторного акту.
Базове відстеження результативності акту здійснюватиметься на етапі його підготовки.
Повторне відстеження результативності даного регуляторного акту буде здійснено через рік після набрання ним чинності.

 

Коломацької селищної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти