Увага! Конкурс на кращий проект монумента, присвяченого обранню Івана Мазепи гетьманом України

Відповідно до постанови КМУ N 2137 від 25 листопада 1999 р. «Про затвердження Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів», Коломацька селищна рада Харківської області оголошує про початок відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятника (монумента), присвяченого обранню Івана Мазепи гетьманом України.

Конкурс проводиться з метою виявлення кращої концептуальної ідеї високомистецького архітектурно-пластичного вирішення пам’ятника, який увічнюватиме визначного державного і військового діяча Івана Степановича Мазепу та історичну козацьку раду 1687 року, на якій його було обрано гетьманом України. Встановлення пам’ятника планується в селищі Коломак до 330-річчю цієї події, яка відзначатиметься у серпні 2017 року.

Конкурс проводиться із 16 вересня 2016 року по 16 січня 2017 року.

Замовник конкурсу: виконавчий комітет Коломацької селищної ради.

До участі в конкурсі запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних і художніх навчальних закладів. Для участі в конкурсі учасники конкурсу подають до Коломацької селищної ради заявку на участь у конкурсі та підтвердження свого професійного рівня. Реєстраційний внесок не сплачується.

Для відзначення переможців конкурсу встановлена одна основна премія у розмірі 5000,00 грн. і дві заохочувальні премії у розмірі 2500,00 грн.

Склад журі конкурсу: БАБЕЦЬ В.І., – Коломацький селищний голова (голова журі), члени журі: АНДРЄЄВА О.О., – начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Коломацької районної державної адміністрації; ШИНКАРЕНКО О.А., –краєзнавець, РАБІНОВИЧ М.С., – головний архітектор Харківської області, ШКОДОВСЬКИЙ Ю.М., – ректор Харківського національного Університету будівництва та архітектури, ДАНИЛЕНКО В.Я., – ректор  Харківської державної академії дизайну і мистецтв, БЕТЛІЄВСЬКИЙ Ф.Я., – голова секції скульптури Харківського обласного відділення Національної спілки художників України.

Конкурсну документацію можна отримати протягом місяця в Коломацькій селищній раді за адресою:
63100, сел. Коломак, вул. Гетьмана Мазепи, буд. 2.
Тел.: 05766-56230,
еmail:elposhta.

Конкурсні проекти подавати (надсилати) до Коломацької селищної ради за тією ж адресою. Конкурсна документація оформляється українською мовою.

Переможець конкурсу отримує право на подальше проектування пам’ятника та його виконання в матеріалі. Конкурсні проекти, які не стануть переможцями, будуть з повернуті авторам на їхню вимогу впродовж місяця після оголошення підсумків Конкурсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти