Шановні відвідувачі сайту!

Шановні відвідувачі сайту!
Радий  вітати вас на офіційному веб-сайті  
Коломацької селищної ради.

Коломацький край, об’єднавшись в єдину громаду, нині зберіг свою територіальну цілісність, є багатим на чорноземи, блакитні водні плеса та ошатні ліси й хлібні ниви,  які є візитівкою нашої громади.  

Ми виховуємо  молоде покоління на славній історичній події, якою  є знамените в історії України обрання Івана Мазепи Гетьманом української держави на нашій рідній коломацькій землі. Саме він виплекав ідею самостійної незалежної української держави, підняв цю ідею на височінь загальнонаціональної історичної мети. Крокуючи стежинами історії, ми пишаємося багатовіковою козацькою традицією, прикладами мужності й самовідданості наших земляків, відомих в Україні та за її межами.

Одним із основних принципів роботи селищної ради виокремлюємо інформаційну відкритість.  І метою нашого офіційного сайту є представлення Коломаччину, об’єднаної територіальної громади широкому загалу користувачів у нашому регіоні  та  в межах усієї України.

Гостям  сайту пропонується ознайомитись з  нашим прекрасним  Коломацьким краєм, його історією, сучасністю, життям мешканців.

Для  жителів об’єднаної громади  матеріали, що розміщується на сайті, інформують про повсякденне життя населених пунктів, які ввійшли до складу громади. Сайт повідомляє також  про  порядок роботи селищної ради, старостинських округів, про  результати їхньої діяльності (прийняті рішення, розпорядження, ухвали тощо).

Висвітлюється  і діяльність депутатського  корпусу, постійних комісій, виконавчого  комітету селищної ради, комісій при виконкомі, забезпечуючи прозорість їх роботи, збільшуючи довіру громади до них.

Вважаю, ознайомлення з матеріалами сайту дозволить бути поінформованими в суспільно-політичному, соціально-економічному, культурно – спортивному житті  та інших сферах життєдіяльності громади, брати участь в обговоренні важливих програм та проектів, у певній мірі оцінити роботу  Коломацької селищної ради,

Сподіваюсь на плідну співпрацю задля подальшого розвитку Коломацького краю. Впевнений, ініціативність і відповідальність, взаємна повага кожного з нас дадуть вагомі результати в майбутньому, а всі життєво важливі питання зможемо вирішити спільними зусиллями.

Бажаю всім жителям і гостям  Коломаччини, відвідувачам сайту великої любові й жаги до життя, беззастережних перемог, не зважаючи ні на жодні перешкоди, здобутків на життєвій ниві!

Розбудовуймо свою рідну Коломацьку об’єднану територіальну  громаду разом!

 

З повагою,         

голова селищної ради                       Володимир Гуртовий

Щодо оформлення трудових відносин

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що кожен громадянин повинен вимагати від роботодавця тільки легального оформлення трудових відносин – це забезпечує право на зарахування періоду роботи до страхового стажу для обчислення пенсії, отримання матеріальної допомоги у випадку безробіття, компенсації тимчасової непрацездатності, оплачуваної відпустки, тощо.

Відповідно до норм Податкового кодексу України фактичні перевірки здійснюються контролюючими органами за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об’єктів права власності такого платника, у тому числі, на дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Фактична перевірка здійснюється за наявності підстав, передбачених п. 80.2 ст. 80 Податкового кодексу України та без попередження платника податків (особи).

Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що для подання річної декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку необхідно завантажити мобільний застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуватися онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача. Зайти у розділ «Послуги»: – обрати «Подати декларацію про майновий стан і доходи»; – вказати суму витрат відповідного виду; -вказати реквізити банківського рахунку (інша інформація про банківський рахунок заповниться автоматично); – прикріпити документи в електронному вигляді (додатки можуть бути додані у pdf-форматі або фото); – підписати та надіслати. Скористатися податковою знижкою за витратами 2023 року можна протягом усього поточного року, для цього необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючих органів до 31 грудня 2024 року включно. Звертаємо увагу, право на отримання податкової знижки не переноситься на наступний рік. Тобто, засвідчити свої витрати, аби повернути частину коштів за 2023 рік можна лише до кінця 2024 року.

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що заява про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою №1-ПРРО (додаток 1 до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.07.2020 за № 635/34918) (далі – Заява) подається до ДПС (фіскального сервера контролюючого органу) засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, програмного інтерфейсу (API) або засобами комунікацій, тобто тільки в електронному вигляді.

Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання через «Електронний кабінет» направляється електронне повідомлення у вигляді квитанції, із зазначенням присвоєного фіскального номера ПРРО.

Після включення програмного РРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій він може використовуватись суб’єктом господарювання. 

Нагадаємо, що реєстр ПРРО розміщено у відкритій частині інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua) та на вебпорталі ДПС у розділі «Реєстри» (tax.gov.ua).

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO