КОЖНА ДИТИНА МОЖЕ ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНО ПОСЛУГИ ЮРИСТА ТА АДВОКАТА

Діти 1 (1)
Діти2
Від державної системи безоплатної правничої допомоги.
Дитина може опинитися у контакті або у конфлікті з законом і потребувати захисту та/або представництва її інтересів у суді, перед іншими особами, державними органами, зокрема органами досудового розслідування.
Держава гарантує залучення адвоката за рахунок Державного бюджету України для представництва інтересів дітей, які є потерпілими, свідками кримінального правопорушення, підозрюваними, обвинуваченими у кримінальному провадженні.
Отримання безоплатної первинної або вторинної правничої допомоги здійснюється дитиною через законного представника (батьки, опікун, піклувальник, усиновлювач, інша особа, визначена законом).
Для залучення адвоката дитині, яка є потерпілою або свідком у кримінальному провадженні, її законний представник подає до найближчого бюро правничої допомоги:
– звернення про надання дитині безоплатної вторинної правничої допомоги;
– свідоцтво про народження дитини;
– документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника.
А для залучення адвоката дитині, яка є підозрюваною, обвинуваченою у кримінальному правопорушенні, слідчий, прокурор чи суд виносять відповідну постанову/ухвалу, яку направляють до регіонального центру з надання безоплатної вторинної правничої допомоги.
Детальніше – в інформаційному буклеті «Право дітей на безоплатну правову допомогу». 👇

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO