До якого контролюючого органу має право звернутись ФОП (крім е -резидента) для отримання довідки про доходи та за який період може бути надана така довідка?

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що пунктом 177.5 статті 177 та пунктом 296. 4 статті 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) передбачено, що фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси.

Податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків в контролюючому органі (пункт 45.1 статті 45 ПКУ).

Запит на отримання довідки про доходи складається у довільній формі, має містити достатню інформацію про особу, яка звертається з запитом, предмет запиту та бути підписаний такою особою.

Подати запит на отримання довідки заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом) чи в електронному вигляді через Електронний кабінет.

Форма довідки, яка надається контролюючим органом за запитом фізичної особи – підприємця не встановлена та надається у довільній формі. Така довідка видається не пізніше п`ятнадцяти робочих днів з дня отримання запиту.

Враховуючи викладене, ФОП може отримати за письмовим зверненням в контролюючому органі за місцем своєї податкової адреси довідку про доходи на підставі поданої (-их) податкової (-их) декларації (-ій) за будь-який період здійснення підприємницької діяльності, зазначений у заяві.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти