Проходьте періодичні медичні огляди вчасно

Богодухівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області нагадує, що під час воєнного стану порядок проходження обов’язкових медичних оглядів не змінюється: як і в мирний час, їх організовують   відповідно до законів та підзаконних актів України.

Проходження працівниками окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення,  профілактичних медичних оглядів є визначеною законодавством України нагальною потребою для запобігання виникнення та розповсюдження інфекційних хвороб.

Обов’язкові періодичні профілактичні медичні огляди працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб, проводяться у порядку, регламентованому ст. 21 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 № 559 “Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок”, наказу МОЗ України від 23.07.2002  № 280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб».

Законодавством визначено, що керівники підприємств, установ і організацій несуть відповідальність за приймання на роботу (або допуску до роботи) працівників, які не пройшли профілактичних медичних оглядів, за своєчасність проходження працівниками обов’язкових медичних оглядів та за шкідливі наслідки для здоров’я населення, спричинені допуском до роботи осіб, які не пройшли обов’язкових медичних оглядів.

Працівники, які без поважних причин не пройшли у встановлений термін обов’язковий медичний огляд у повному обсязі, від роботи відсторонюються і можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Відповідно до п.11 Порядку проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 № 559,  для проведення обов’язкового періодичного медичного огляду роботодавець складає список працівників, які повинні пройти цей огляд  та погоджує його з територіальним органом Держпродспоживслужби.

На погодження списки працівників для проходження профілактичних медичних оглядів у 2023 році приймаються в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області за адресою: 61166,  м. Харків, пр. Науки, 40, 6 поверх,  або  e-mail: gudpss@kh-consumer.gov.ua.

Богодухівське районне управління Головного управління

Держпродспоживслужби в Харківській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти