Порядок отримання військовослужбовцем відпустки під час дії воєнного стану

23 грудня 2022 року набули чинності зміни в Законі України “Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану”.

Даними змінами передбачено надання військовослужбовцям частини щорічної основної відпустки, відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин в особливий період із збереженням грошового забезпечення.

Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів. До цього терміну не враховується час, необхідний для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше 2 діб в один кінець.

Слід зазначити, що частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Для того, щоб військовослужбовець отримав дозвіл на відпустку, йому необхідно:

👉 подати рапорт безпосередньо командиру;

👉 командир передає рапорт до штабу військової частини для подання на розгляд командиру військової частини.

👉 командир військової частини приймає рішення щодо надання відпустки.

‼️Зверніть увагу! Військовослужбовцям, які захворіли під час щорічної основної або щорічної додаткової відпустки, зазначена відпустка продовжується після одужання на кількість невикористаних днів цієї відпустки на підставі довідки закладу охорони здоров’я, завіреної керівником районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

📌 Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Джерело: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2822-20#Text

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти