Алгоритм дій для тих, хто бажає працевлаштуватися за кордоном.

Алгоритм дій для того, хто шукає фірму з працевлаштування за кордоном або веде самостійний пошук роботи за допомогою інтернету або своїх знайомих.

На сьогодні передбачено законодавством три способи працевлаштування за кордоном:

-самостійно;

– за участі посередників (ліцензованих агенцій);

– через міжнародний договір (функцію посередника може виконувати центр зайнятості).

Варто знати:

  1. Фірма має бути зареєстрована та мати офіс і сайт, де міститься інформація про неї;
  2. Фірма повинна мати ліцензію Мінсоцполітики України (перевірити її можна на сайті Мінсоцполітики) – ліцензія надається на працевлаштування ВИКЛЮЧНО в одній країні;
  3. Між фірмою та клієнтом обов’язково має бути укладений договір про надання послуг та сплата за послуги через банк/чек/квитанція/рахунок.
  4. Трудовий договір має бути укладений зрозумілою для вас мовою.
  5. Фірма повинна мати вичерпну інформацію про роботодавця (зателефонувати та дізнатися, чи дійсно є необхідні вакансії).
  6. Фірма повинна надавати Консульству/Посольству тільки правдиву інформацію про роботу та заробітну плату, на яку погоджувалися клієнти;
  7. Самі клієнти мають надати родичам та знайомим максимум інформації про те, куди їдуть – назву роботодавця, місце проживання тощо та копії своїх документів.
  8. Варто зателефонувати на номер безкоштовної (з мобільного) гарячої лінії 527 – дізнатися інформацію про роботу в цій країні та отримати поради, як себе вберегти;
  9. Клієнти мають взяти з собою номери телефонів Консульства або посольства України в країні, до якої їдете.
  10. Взяти з собою копії своїх документів (не тільки паперові, а й в електронному вигляді – зберегти їх, приміром, у Гугл-хмарі).

І головне, пам’ятайте: не варто вірити на слово навіть хорошим знайомим. Всю інформацію краще ретельно перевіряти самим!

Тож перш ніж їхати за кордон, ознайомтесь з умовами перебування та працевлаштування в обраній країні.

Якщо у вас є питання, звертайтеся до фахівців Коломацької районної філії Харківського обласного центру зайнятості, які нададуть Вам детальну інформацію

(тел. 5-64-89, 5-66-41)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти