Про РРО: дізнавайтеся більше

Заступник начальника Головного управління ДПС у Харківській області Ірина Сагайдак провела черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО.

Під час спілкування платникам були надані роз’яснення щодо запровадження нових правил використання РРО та ПРРО.

Зокрема, надійшло запитання, коли необхідно розпочати використовувати РРО підприємцю платнику єдиного податку у разі перевищення граничного рівня доходу.

Відповідаючи на запитання Ірина Сагайдак нагадала, що у разі перевищення обсягу доходів 200 мінімальних заробітних плат (встановленої на 1 січня податкового звітного року) платником єдиного податку другої – четвертої груп (фізичною особою – підприємцем) у календарному році, застосування РРО та/або програмного РРО є обов’язковим.

У 2021 році це 1 320 000 гривень.

Застосування РРО та/або ПРРО починається з першого числа місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення.

Надалі використання РРО продовжується в усіх податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Слід відзначити, що «гарячі лінії» з відповідями на актуальні запитання платників податків викликають дедалі більшу зацікавленість.

І, враховуючи це, кожен четвер податківці відповідають на запитання щодо використання РРО та ПРРО.

Анонси таких подій розміщуються на офіційному субсайті «Територіальні органи ДПС у Харківській області» та на сторінках у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/tax.kharkiv

https://t.me/tax_service_kharkiv

https://cutt.ly/uz9gqeo.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти