Захист прав споживачів фінансових послуг

Коли ми користуємося 💳банківськими картками, беремо кредити, відкриваємо депозитні рахунки, купуємо товари на виплат, переказуємо гроші – ми стаємо споживачами фінансових послуг. Часто у людей 🙍‍♂️ виникають проблеми з банками 🏦 та іншими фінустановами, з чим вони звертаються до фахівців системи безоплатної правової допомоги. Тому цього тижня система БПД у співпраці з

Національний банк України

проводить правопросвітницький тиждень на тему «Захист прав споживачів фінансових послуг». Його мета – підвищити рівень фінансової грамотності громадян.

❓Які є пастки під час оформлення споживчого кредиту в банку?
❓Чи має банк право без попередження клієнтів змінювати тарифи на свої послуги?
❓Чи може банк арештувати пенсійний рахунок?
❓Чи є порушенням видача кредитної картки разом із зарплатною?
❓Куди звертатися, якщо клієнт вважає, що фінансова установа порушує його права?
👉 Відповіді на ці та безліч інших запитань клієнтів висвітлюються під час правопросвітницьких заходів, що проходять онлайн та офлайн в кожному регіоні.
☝️ Багатьох проблем можна уникнути, якщо знати свої права
У 2019 році Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) провело в Україні 🔎дослідження фінансової грамотності. Дослідження показало, що загальний індекс фінансової грамотності України становить 55%. Щодо фінансових знань, то лише 43% опитаних українців правильно відповіли на п’ять і більше із семи запитань. Водночас українці показали великий інтерес до фінансової грамотності. Наприклад, 70% опитаних хотіли б, щоб 🧒👧дітей навчали розпоряджатися своїми коштами.
Багатьох проблем, з якими клієнти звертаються до системи БПД, можна було б уникнути, якби люди знали свої права як споживачів 👛 фінансових послуг. Саме тому найближчими днями у публікаціях ми дамо вам кілька важливих порад, дослухавшись яких ви зможете підвищити 📈 рівень своєї фінансової грамотності.
Приклад однієї з успішних історій надання правової допомоги щодо кредитних договорів, а також що робити, якщо фінансова установа порушує ваші права – про це читайте в матеріалі на сайті:
Координаційний центр з надання правової допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO