ХТО ЗВІЛЬНЯЄТЬСЯ ВІД СПЛАТИ АДМІНІСТРАТИВНОГО ЗБОРУ ПРИ РЕЄСТРАЦІЇ

  16.06.2020 прийнято Закон “Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» щодо надання права безоплатної реєстрації особам з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.
Законом встановлено, що адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про:

➖ громадське об’єднання осіб з інвалідністю, осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та внутрішньо переміщених осіб;

➖ прізвище, ім’я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи – підприємця, яка є особою з інвалідністю або особою, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи.

  Також Законом встановлено, що громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та внутрішньо переміщеними особами, а також фізичною особою – підприємцем, яка є особою з інвалідністю або особою, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, з цих осіб не справляється адміністративний збір за надання відомостей з Єдиного державного реєстру.

   Окрім цього, Законом виключено положення про право державних реєстраторів на винагороду за рахунок коштів, отриманих за справляння адміністративного збору за державну реєстрацію у розмірі не менше 10 відсотків адміністративного збору.

  Порушують ваші права? Ви потребуєте допомоги в судах,  і не маєте грошей на адвоката  – звертайтеся в відділ «Коломацьке бюро правової допомоги» Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п’ятницю з 08-00 до 17-00,  за адресою: сел.Коломак, вул.Свободи, 8. тел. (05766) 56316.

  Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO