З ПОГЛЯДОМ У МАЙБУТНЄ, НЕ ОЗИРАЮЧИСЬ НАЗАД

У ці липневі дні патріотично налаштовані жителі Коломаччини вшановують Гетьмана України Івана МАЗЕПУ, який 25 липня 333 роки тому отримав на коломацькій землі гетьманську булаву. У ці дні Коломаччина згадує також феєричну подію обласного масштабу трирічної давнини – культурно-мистецький фестиваль «Гетьманська слава» (22.07.2020), у рамках якого в селищі Коломак було відкрито збудований на позабюджетні народні кошти пам’ятник Івану МАЗЕПІ. Поряд з ініціаторами, Коломацькою РДА, районною та селищною радою Харківська обласна держадміністрація, очолювана нинішнім народним депутатом Юлією СВІТЛИЧНОЮ, була активною учасницею тодішніх пам’ятних подій. Юлія Олександрівна палко підтримувала проведення фестивалю, а Коломаччину під час відкриття пам’ятника назвала Гетьманською столицею і запропонувала фестивалити кожний п’ятий рік від 2017.
Тож, покладення 27 липня квітів народним депутатом Юлією СВІТЛИЧНОЮ до підніжжя пам’ятника Івану Мазепі в Коломаці – логічна ланка послідовної, цілеспрямованої діяльності народного депутата, лідера Харківщини. Нинішнє вшанування, зважаючи на карантин, провели без промов і мистецької програми, зате щиро.
Спілкування ж з жителями Коломаччини (під відкритим небом, з дотриманням карантинних вимог) було жвавим і обопільно корисним, на довірливій основі (адже в Коломацькій ОТГ пам’ятають, скільки добрих справ зроблено за підтримки Юлії Олександрівни за час її керування областю). Працівників органу місцевого самоврядування (селищна рада) цікавили питання розвитку ОТГ, адміністративно –територіальної, земельної та медичної реформ, бюджету, освіти. Ще більше питаннями освіти цікавилися педагоги Різуненківського ліцею та батьки учнів цього закладу. Вони висловилися проти дистанційного навчання, хочуть знати, як і сама Юлія Олександрівна, чи розпочнеться навчання 1 вересня, і попросили донести занепокоєність педагогічної й батьківської спільноти та учнів станом невизначеності до Кабінету Міністрів, профільних міністерств. У свою чергу Юлія Олександрівна поділилася своїми враженнями від роботи депутатів Верховної ради, проінформувала, що особисто не голосує за Закони, що не є на часі або порушують Конституцію України, не несуть користі простим людям; відмітила, що уряду необхідно рацювати ефективніше, вислухала пропозиції й побажання; висловила сподівання щодо спільних підходів до вирішення місцевих питань розвитку; закликала бути ініціативними, й свідомими у виборі майбутніх депутатів та селищного голови на місцевих виборах 25 жовтня.
Також Юлії Світличній презентували обличчя громади – ЦНАП, відремонтовані, готові до навчального року кабінети та новенькі туалети Різуненківського ліцею. Приємно вражена, вона побажала подальших успіхів у розвитку громади, жити й працювати з поглядом у майбутнє, а не озираючись на минуле.
У підсумку народний депутат наголосила, що відкрите спілкування з людьми допомагає краще розуміти, чим живе кожна окрема громада в області, які проблеми треба вирішувати першочергово, що підживлює її бажання працювати в Раді з повною віддачою, аби служити людям.
Мудра і сильна – вона це зможе.
02 03 04 05 06 07

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти