МУНІЦИПАЛЬНА НЯНЯ, ХТО ВОНА?

Починаючи з січня минулого року, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року №68 “Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня””, держава компенсує батькам вартість послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня” у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

Послуга з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня” – це послуга, що надається для підтримки батьків (усиновлювачів), опікунів дитини для забезпечення догляду за дитиною до трьох років.
А саме. Для одного з батьків, усиновлювачів чи опікунів оформляються щомісячні адресні компенсаційні виплати за надані послуги по догляду за дитиною до трьох років з боку юридичних осіб або підприємців («Муніципальної няні»), яким законодавчо дозволено здійснювати таку діяльність.
Такі компенсаційні виплати здійснюються у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років і надаються за кожну дитину, щодо якою на основі оформленого відповідним чином договору здійснюється догляд. Станом на 01.01.2020 такий розмір складає – 1779 грн.
➖ Рішення про здійснення вищеназваних компенсаційних виплат приймається регіональними структурами соціального захисту населення на рівні міст, районів або територіальних громад виходячи з наступного, переліку документів, наданих отримувачами компенсації:
➖ електронна заява про надання компенсації послуги «Муніципальна няня»;
➖ електронна заява про перерахування коштів для компенсації послуги «Муніципальна няня» із зазначенням рахунка в установі банку;
➖ сканована копія договору між отримувачем послуги «Муніципальна няня» та муніципальною нянею;
➖ відомості, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги “Муніципальна няня” (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка) в електронній формі.

До заяви додаються:
➖ відомості про свідоцтво про народження дитини (серія, номер, дата видачі, прізвище, ім’я, по батькові дитини, прізвище, ім’я, по батькові батьків);
➖ сканована копія документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства);
➖ сканована копія рішення місцевого органу виконавчої влади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).
Спосіб електронної ідентифікації: Кваліфікований електронний підпис, MobileID

Послугу можна отримати, подавши необхідні документи через веб-сайт надання послуги https://e-nanny.ioc.gov.ua/ . Також оформити послугу можна у “Дія”.

Хто може бути «Муніципальною нянею»
Муніципальна няня – це будь-яка фізична особа – підприємець (КВЕД 97.00, КВЕД 88.91) або юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми (КВЕД 78.20, КВЕД 85.10), крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.

Текст постанови КМУ: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/68-2019-%D0%BF

 Порушують ваші права? Ви потребуєте допомоги в судах,  і не маєте грошей на адвоката  – звертайтеся в відділ «Коломацьке бюро правової допомоги» Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п’ятницю з 08-00 до 17-00,  за адресою: сел. Коломак, пров. Свободи, 8. тел. (05766)56-316.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO