ЯК НАМ ЖИТИ В УМОВАХ КАРАНТИНУ

Шановні жителі Коломацької ОТГ!

Сьогодні виклики часу зобов’язують нас бути свідомими своєї відповідальності за своє життя і життя тих, хто поруч. Світова практика боротьби із коронавірусною інфекцію свідчить про надзвичайно важливу роль вчасного і в повному обсязі запровадження карантинних заходів. Зважаючи на останні рішення, прийняті у цьому напрямку Кабінетом Міністрів, Верховною Радою України, селищна влада оперативно запроваджує симетричні заходи на території Коломацької ОТГ, розуміючи відповідальність за забезпечення спільних і узгоджених дій на території всієї країни.

Карантинні заходи, запроваджені у нашій громаді, селищній раді, як і в області та Україні, прошу сприйняти з розумінням. Попри те, що вони здебільшого мають непопулярний характер, варто усвідомлювати: ми повинні запобігти появі цієї халепи на Коломаччині.

У зв’язку з тимчасовим призупиненням навчального процесу звертаюся до батьків з проханням контролювати, щоб ваші діти були вдома, а не в місцях масового скупчення людей.

Звертаюся до роботодавців з проханням з розумінням поставитись до графіку роботи працівників, в кого є діти дошкільного віку.

Звертаюся до тих, хто приїхав з країн, де зафіксовано спалахи коронавірусу, – при перших ознаках респіраторних захворювань зверніться в телефонному режимі до свого сімейного лікаря, ні в якому разі не займаєтесь самолікуванням, а ось самоізоляція перебування вдома) – бажана.

Звертаюся до медиків закладів охорони здоров’я селищної ради з проханням тримати руку на пульсі. Ви, як ніхто інший, повинні системно інформувати жителів і мене як селищного голову про стан справ у громаді з питань коронавірусу.

Звертаюся до всіх керівників підприємств, організацій, установ, структурних підрозділів селищної ради, хто працює в умовах карантину з проханням забезпечити дотримання в своїх колективах найвищого рівня санітарії та епідеміологічної безпеки, зокрема, дезінфекції робочих місць, ручок дверей, миття рук, виконання працівниками вимоги – при перших ознаках респіраторних захворювань залишатися вдома, обов’язково й негайно звернутися в телефонному режимі до свого сімейного лікаря.

Звертаюся до жителів громади залишатися вдома, без гострої потреби не відвідувати селищну раду, старостинські округи. Всю необхідну інформацію можна отримати, зателефонувавши за номерами селищної ради 56 2 30, 56 3 42 або за зверненням на електронну пошту: kolps@i.ua.

Тимчасові обмеження, пов’язані з карантином, які спрямовуються на протидію викликам часу, в роботі селищної ради:

  • Структурні підрозділи працюють у повному складі на своїх робочих місцях.
  • Тимчасово припинено фінансування нових бюджетних програм, капітальних видатків, крім невідкладних.
  • У закладах освіти призупинений навчальний процес, запроваджено дистанційне навчання для учнів, гнучкий, режим роботи – для педагогів та працівників.
  • Медичні заклади працюють в штатному режимі. Головним лікарям доручено приділити увагу функціонуванню фізкабінету у вихідні дні.
  • Соціальні робітники відділу з надання соціальних послуг відвідують підопічних одиноких людей похилого віку в посиленому режимі, першочергово забезпечуючи їх продуктами та медикаментами.
  • Фахівці із соціальної роботи служби у справах дітей навпаки працюють з дітьми в телефонному режимі.
  • Відмінено робочі щопонеділкові наради, скасовані заплановані масові, культурно- мистецькі, розважальні, спортивні заходи.

Вцілому ситуація перебуває під контролем селищної влади, Центру первинної медико – санітарної допомоги, Коломацької центральної лікарні. Робочий процес здійснюється, як і до режиму карантину. Продуктові магазини та аптека працюють. Жителі громади в переважній більшості ставляться до ситуації з розумінням, ажіотажу немає.

УВАГА! З 19 березня 2020 року План карантинних заходів посилюється. У селищній раді, її відділах, в т.ч. з найбільш інтенсивним прийомом громадян (ЦНАП, земельний), консультативні послуги громадянам надаються лише по телефону. Їх номери розміщені на вхідних дверях. У випадках невідкладності (оформлення поховання, народження тощо)  довідки будуть видавати після телефонного звернення. До слова, аналогічні заходи запроваджені на території району райдержадміністрацією та районною радою.

Переконливо прошу всіх жителів Коломацької об’єднаної територіальної громади і надалі проявити соціальну відповідальність. Не панікувати. Дотримуватися карантинних вимог. Бути свідомими та відповідальними не лише за себе, але й за оточуючих. Карантин подобатися не може, проте, від його дотримання залежить наше з вами здоров’я і життя наших близьких, а епідемія не матиме шансів з’явитися на території нашої громади. Бережімо себе. Хай береже нас Бог.

Коломацький селищний голова

Володимир ГУРТОВИЙ

19 березня 2020 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO