У Коломаку відбудеться Ярмарок здоров’я

У суботу, 15 лютого, в приміщенні Коломацького Центру первинної медико-санітарної допомоги (вул. Гетьмана І. Мазепи, 9) відбудеться Ярмарок здоров’я. На заході мешканці та гості Коломаччини зможуть безкоштовно пройти експрес-діагностику  та отримати консультації фахівців щодо здорового способу життя та профілактики захворювань.

“Ярмарок здоров’я» покликаний популяризувати та поширити знання мешканців громад у питаннях профілактики хвороб та збереженні власного здоров’я, – зазначила Христина Чайка, організаторка заходу, виконавча директорка «Українсько-Німецької Медичної Асоціації». – Проведення подібних заходів дозволяє людям пройти обстеження у різних фахівців в одному місці, а також поліпшує комунікацію між лікарями та пацієнтами”.

Відвідувачі Ярмарку зможуть поспілкуватися із сімейними лікарями, проконсультуватися з вузькими спеціалістами (онкологом-мамологом, дерматологом-онкологом, офтальмологом тощо), здати аналіз на визначення рівня цукру в крові, зробити кардіограму, ультразвукову діагностику серця  та отримати важливу інформацію про стан свого здоров’я.

Також кожний охочий зможе взяти участь у майстер-класі з надання першої невідкладної допомоги. Для маленьких відвідувачів працюватиме інтерактивний майданчик «Плюшевий лікар».

Стартує Ярмарок здоров’я о 10.00 і триватиме до 15.00 (Центр первинної медико-санітарної допомоги (вул Гетьмана І. Мазепа).

Це вже п’ятий Ярмарок здоровья, який відбудеться в рамках проєкту “Ефективна первинна медицина в громаді”. Всього заплановано 15 подібних заходів. Перший Ярмарок відбувся в смт. Пісочин 18 серпня 2019 року, другий – 12 жовтня 2019 у смт Золочів, третій – 15 грудня у смт Солоницівка. Четвертий – 25 січня 2020 року у смт. Шевченково. На заходах свій стан здоров’я перевірили понад 2500 відвідувачів.

Програма:

10.00 Відкриття ярмарку. Початок роботи майданчиків Ярмарку здоров’я.

10.05 – 15.00 Майстер-класи, спілкування, діагностування від спеціалістів:

  • зона сімейної медицини та експрес – діагностики;
  • зона громадських організацій;
  • зона отримання навичок невідкладної допомоги;
  • зони фахівців: мамолог-онколог, дерматолог-онколог, ендокринолог;
  • зона офтальмології;
  • зона кардіології;
  • інтерактивний освітній дитячий проект «Плюшевий лікар».

11.00-11.30 Майстер – клас «Перша невідкладна допомога»

12.30 – 13.30 Тематичні лекції

14.30 -14.55 Підведення підсумків. Вручення сертифікатів учасникам Ярмарку.

Довідково. Ярмарок здоров’я – частина проекту “Ефективна первинна медицина в громаді”, що реалізується в рамках програми ЄС “Підтримка громадянського суспільства, місцевих влад та прав людини” та фінансується Європейським Союзом.

Проект реалізується Харківською обласною радою у партнерстві з Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області, ГО “Агенція змін “Перспектива” та ГС “Українсько-Німецька Медична Асоціація”.

Проект створено задля розбудови ефективної первинної медико-санітарної допомоги у громадах Харківської області шляхом підвищення обізнаності громадськості про медичну реформу, навчання та консультування лікарів, керівників медзакладів та представників місцевого самоврядування, надання міні грантів для покращення медичних послуг та вивчення кращих місцевих та міжнародних практик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO