ЧОРНОБИЛЬ – РАНА НЕЗАГОЙНА

Жахливі події 1986 року ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Адже саме в цей день, 14 грудня, було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Більше ста жителів Коломацької об’єднаної громади  також брали участь у ліквідації наслідків найбільшої екологічної аварії ХХ століття, відроджували до нового життя обпалену радіацією землю.

Коломачани й жителі громади по завершенню  зустрічі ліквідаторів, вдів у залі засідань РДА з представниками органів місцевого самоврядування  та виконавчої влади прийшли  до пам’ятного знаку “Учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 р., які здійснили подвиг заради майбутніх поколінь” у центрі смт. Коломак, аби вшанувати загиблих, подякувати усім тим, чия безпосередня діяльність пов’язана із Чорнобильською АЕС, за мужність і героїзм, за ту відповідальність, яку вони взяли на себе задля збереження майбутнього, за героїзм, за силу духу, за те, що  стали на захист людства від ядерної стихії.
Серед присутніх – ліквідатори, вдови, представники владних структур, підприємств та установ, громадських організацій, молодь.

До підніжжя пам’ятного знаку Ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС лягли  квіти.

02 03 04 05 06 07

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти