ДЕНЬ ГРОМАДИ 2018 – СТАРТ ДО НОВИХ ВИСОТ

07 листопада виповнився рік з моменту визнання повноважень нашої об’єднаної територіальної громади, представницьким органом якої є Коломацька  селищна рада.  З нагоди цієї знакової для нашої громади події відбулося  урочисте  свято.

Перше слово на ньому цілком логічно надали Коломацькому селищному голові, очільнику об’єднаної  територіальної громади Володимиру ГУРТОВОМУ.

Він тепло привітав представників громади в залі Будинку культури, а в їх особі – всіх жителів Коломаччини з першим Днем народження Громади. Володимир Григорович висловив  вдячність за злагоджені дії й зусилля команді селищної ради, виконуючим обов’язки старост, депутатському корпусу, виконавчому комітету, підприємцям, керівникам і трудовим колективам підприємств та установ Коломаччини,  обласній та районній  держадміністраціям, обласній та районній радам, Харківському  Центру  розвитку місцевого самоврядування, особисто губернатору області Юлії Олександрівні СВІТЛИЧНІЙ, завдяки кому  вдалося виконати заплановане,   і   всім – всім жителям Коломаччини, хто iз завзяттям та оптимізмом береться за доручену справу, вкладає частинку душі та серця в розбудову  громади,  хто схвалює і конструктивно критикує   діяльність селищного голови. Без такої монолітної підтримки ніякий Гуртовий не зробив би того, що зроблено нами всіма – загострює увагу керівник громади.  І тут же додає, що перші оптимістичні напрацювання – це не привід розслаблятися, а навпаки стимул працювати на успіх. Далі Володимир  Григорович дуже стисло прозвітував про результати роботи за 10 місяців об’єднаної громади. Громада прийняла у  своє підпорядкування одразу всі навчально – виховні заклади, первинну і вторинну ланку медицини, терцентр, культуру.  У селищній раді як представницькому органі громади створені всі ключові профільні структурні підрозділи. Як  і в інших громадах, в Коломацькій ОТГ одразу взялися за роботи з благоустрою. Масштабна робота виконується в питаннях землевпорядкування. Розширили поле своєї діяльності заклади культури. Освіта – на пріоритетному місці. Завдяки підтримці області і збільшенню бюджетних надходжень громада покращує матеріально – технічну базу, ремонтує дороги, школи дитсадки. Ці та інші позитивні  зміни всупереч  всіляким перешкодам надихають на рішучість і системність в діях.

Щиро привітали об’єднану територіальну громаду з першою річницею гості. Сергій ЯЦЮК, голова Коломацької райдержадміністрації, поздоровив Коломацьку ОТГ як першу і поки що єдину в Харківській області громаду, що об’єднала весь район,  подякував  усім, хто не побоявся рік тому кинути виклик усім противагам, прийняти рішення про об’єднання, за те, що обрали колишні сільські ради правильний шлях. Згадав, що шлях цей був зовсім не легким,  адже він був причетний до процесу об’єднання.  Наголосив на готовності  районної влади й надалі допомагати об’єднаній громаді, висловив упевненість у її  подальшому розвитку.  Діана БАРИНОВА, директор Харківському  Центру  розвитку місцевого самоврядування у своєму вітанні назвала  Коломацьку ОТГ успішною, прогресивною, озвучила рейтингові  показники досягнень, які це підтверджують, зазначила, що Коломацька громада і її жителі позиціонують  себе відповідальною громадою  і побажала  всім натхнення сьогодні і в майбутньому.  З нагоди дня першої річниці вручила громаді в особі селищного голови  подяку за впровадження децентралізації на місцевому  рівні.

Як і будь – які підсумкові урочистості,  свято не обійшлося без нагород  і подяк, адже здобутки – це добре, але найголовнішою цінністю громади є люди – творці цих здобутків.  Тож 20 активних, сумлінних, відповідальних, творчих жителів громади  одержали в знак визнання їх вкладу у розбудову рідного краю в різних сферах трудової та громадської діяльності  одержали Грамоти й Подяки  від  селищного голови . Ось їх імена: Оксана АНДРЕЄВА, Дмитро БУЯЛО, Валентина ВЕЛЬМОЖНА, Марина ДОБРА, Інна ЗВЕГІНЦЕВА, Наталія ЗОЗУЛЯ,  Світлана КИРКО, Дмитро КОНЮШЕНКО, Надія МАЛАХОВА, Юрій МЕЖЕРИЦЬКИЙ,  Світлана МОРОЗ, Антоніна МОСКАЛЕНКО, Олена ОБИХВОСТ,  Тетяна ОБИХВОСТ, Андрій ПІНЧУК,  Лілія СЕРЕДА,  Наталія СІНЕЛЬНИК, Володимир СУББОТА,  Євген ТАЛАВИРЯ,  Леонід ТІЛЬНИЙ. У переддень Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва Подяки одержали також і творчі колективи громади: вокальний  колектив  “Шелестяни”; дует “Дівчата”; квартет “2+2”; співочий колектив  “Сузір’я”.

Теплом своїх сердець,  чудовим співом, романтичними танцями, ліричними мелодіями обдарували  глядачів  улюблені аматорські  колектив  Коломаччини, музична школа у концертній програмі, що стала прекрасним завершенням свята. Свята, яке  (віриться!)  – це ще одна  сходинка  до зміцнення єдності громади.

2 === DSCN6089 3 === DSCN6142 4 === DSCN6072 5 === DSCN6148

6 === DSCN6111

6 === DSCN61147 === DSCN6241 16 === DSCN6125 17 === DSCN6118 18 === DSCN6120 19 === DSCN6126=== DSCN6119=== DSCN6130=== DSCN61297 === DSCN6067=== DSCN6198=== DSCN6214=== DSCN6193

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти