І ЛУНАЛА ПІСНЯ В РІЗУНЕНКОВОМУ

Село Різуненкове – одне з гарних, мальовничих сіл нашої Коломацької ОТГ. А в погожий 22-й вересневий день воно було особливим: веселилось, раділо, співало – гучно, з розмахом святкувало День села – 2018.
Організатори, а це – Коломацька селищна рада, Різуненківський старостинський округ (старостат, сільський клуб, бібліотека, ліцей), відділ культури Коломацької селищної ради, і всі небайдужі різуненківці – зачарували публіку святковою атмосферою, піснями, танцями, подарунками та різноманітними розвагами.
На свято завітало й чимало поважних гостей. Зокрема, – Коломацький селищний голова Володимир ГУРТОВИЙ, його заступники Ольга ЛЕВАЩУК та Сергій БЕСПАЛИЙ, секретар селищної ради Олена ОБИХВОСТ, керівники структурних підрозділів селищної ради, заступник голови, в.о голови Коломацької районної ради Віктор ТРОХИМЕНКО, заступник голови Коломацької райдержадміністрації Володимир БАБЕЦЬ, настоятель церкви воскресіння Христового селища Коломак отець МИКОЛАЙ, представники сусідніх Шляхівського та Шелестівського округів – Наталія ОВЧАРЕНКО, Тетяна ДЕМЧЕНКО, депутати старостинського округу Коломацької селищної ради Олег ЖИВОТИНСЬКИЙ, Юлія ПЕТРЕНКО, Вячеслав НЕФІДОВ, Ольга БОЙКО, депутат Коломацької районної ради Віктор ВАСИЛЕНКО. Це свідчить не про що інше – як про вияв глибокої поваги до жителів Різуненківського старостинського округу. В свою чергу, як би пафосно не звучало – це цінно.
З вуст Гуртового В.Г., Трохименка В.В., Філозофа М.А., та від в.о. старости Різуненківського старостату Кися В.М. линули добрі слова вітань, побажань, молитва. Вітаючи всіх жителів села Різуненкове та навколишніх сіл округу зі святковим днем, очільник старостату Валерій КИСЬ побажав процвітання селам, здоров’я і благополуччя – їх жителям, щоб частіше гуляли весілля, справляли хрестини та новосілля. В.о голови районної ради Віктор ТРОХИМЕНКО до вітань додав, що органи місцевого самоврядування громади й району шукають варіанти ремонту сільського клубу, аби він приваблював сучасним дизайном і мав гідні умови для розвитку культури. З властивим йому гумором побажав добре відпочити сьогодні, бо в понеділок – до роботи. Коломацький селищний голова Володимир ГУРТОВИЙ (в міру своїх повноважень він і господар, і гість водночас) додатково до привітання в стислій формі проінформував про зміни й досягнення об’єднаної громади в розрізі села Різуненкове, окреслив перспективи. Наголосив, що, на противагу песимістичним настроям, гірше після об’єднання не стало, навпаки – немало зроблено з того, що було не під силу окремо взятій Різуненківській сільській раді: небувала, за оцінкою педагогічного та батьківського колективу, масштабна й сучасна підготовка Різуненківського ліцею до нового навчального року (покрівля, спортивна зала, заміна вікон, матеріальне забезпечення класних кімнат для першокласників та навчальних кабінетів); безоплатний, один день на тиждень, підвіз жителів округу до адмінцентру Коломак; ямковий ремонт дороги Коломак – Явтухівка; ремонт місцевих доріг; дискотека для молоді;передача на баланс КП “Коломацьке ВУЖКГ” безхозного до цього часу водопроводу, що зніме більшість проблем з водопостачанням; централізоване вивезення сміття та інші, може, менш масштабні, але не менш важливі для розвитку старостинського округу справи з благоустрою села, а тому в завтрашній день, де зробити треба ще більше, ступаємо впевнено, адже відчуваємо і суттєву підтримку обласних структур влади, особисто керівника області Юлії СВІТЛИЧНОЇ. У коментарях же після урочистостей Володимир Григорович зауважив, що з великим задоволенням відвідує Дні сіл у громаді, щоб люди бачили, чули, що ті, кого вони обрали – з ними і працюють для них. До того ж, кожне село має свій характер, свою індивідуальність, відповідно й свята у кожному по – своєму особливі й привабливі – не відвідати їх просто неможливо. Миру та Богожого благословення побажав у своєму зверненні усім присутнім отець Миколай.
Концертна програма, що була лише частиною святкового дійства, складалась із танцювальних та співочих номерів. Для жителів та гостей Різуненкового, Різуненківського старостинського округу виступили юні таланти – учні та дошкільнята місцевого ліцею, вихованка Коломацької дитячої музичної школи Анастасія АНДРІЙЧЕНКО, культармійці місцевого сільського клубу Світлана ШАТРАВКА та Богдан КУЛИК, аматори художньої самодіяльності відділу культури Коломацької селищної ради Юрій МЕЖЕРИЦЬКИЙ, Дмитро КОНЮШЕНКО, Святослав ШЕВЧЕНКО (Ігор БЕЗРУК, Євген ТАЛАВИРЯ, Наталія СІНЕЛЬНИК), танцювальний колектив “Сонце” (Світлана МОРОЗ), співочий гурт “Сузір’я” (Надія МАЛАХОВА), а також гості-сусіди та гості з Харківської державної академії дизайну і мистецтв: Василь МІКУЛЯК, Ірина СВАТЕНКО, Андрій ШЛЯПНИК, Катерина ЧИЖОВА, Артем ЮВЧЕНКО. Глядачі були заворожені їх виступами, артисти ж викладались на всі сто відсотків. Найбільш мило й зворушливо виступили найменші жителі Різуненківського старостинського округу, які щиро та старанно декламували вірші про рідне село. Драйвовий виступ студентів на святі сподобався молоді, люди старшого покоління із задоволенням слухали пісні 80- 90 років. Після концерту продовжили святкувати не лише молодь, але й люди середнього та поважного віку.
“По суті, – підкреслює Володимир ГУРТОВИЙ, очільник Коломацької ОТГ, на закид скептиків, чи доцільно святкувати у наш час, – Дні села проводяться селищною радою на п р о х а н н я жителів громади. Вони необхідні, аби мешканці наших сіл, їх трудівники спільно відпочили від щоденних турбот, від сільської буденності, поспілкувалися з односельцями, яких давно не бачили або з якими просто не вистачає часу поспілкуватися буденного дня. У неформальній обстановці вони можуть поспілкуватись не лише один з одним, а й з прибулими керівниками району й об’єднаної громади. У керівництва ж є можливість публічно подякувати, відзначити мешканців територіальної громади за різними актуальними номінаціями. Оскільки у нас, на Коломаччині, Дні села проводяться у Дні звільнення рідної землі від фашистської навали, то це ще й важлива нагода вшанувати тих, хто відвоював у свій час нашу незалежність, хто відвойовує її й сьогодні. Це важливо, адже саме люди є найбільшим нашим скарбом. Тож, День села не лише презентує населений пункт, його досягнення, перспективи, підводить підсумки, День села об’єднує, згуртовує односельчан, дарує можливість поділитись спогадами і поговорити про майбутнє громади, відчути себе частиною однієї великої родини – громади. Щодо матеріального забезпечення цих святкувань, то селищна рада забезпечує лише третю частину витрат, решта коштів – спонсорські. І я дякую всім, без винятку, хто докладає спільних зусиль, старань, аби зробити Дні села святковими й насиченими. Тим, хто доводить, як можна лише завдяки любові до своєї громади створити чудове святкове дійство. Сьогодні в мене, попри окремі зауваження, приємні враження від Дня села Різуненкове. Коли бачиш людей, які вміють і працювати, і святкувати, які бачать і досягнення, й готові спільно долати труднощі, хочеться ще більше працювати, максимально долучатися до їхньої роботи і сприяти всім їхнім ідеям та прагненням”.
Між виступами самодіяльних артистів відбувалось нагородження за номінаціями, проведене селищним головою Володимиром ГУРТОВИМ та в. о. старости Різуненківського старостинського округу Валерієм КИСЕМ. Категорії призерів були різноманітними. Найбільш зворушливим, значимим, патріотичним стало вручення нагрудного знаку “Почесний громадянин Коломаччини” та відповідного посвідчення. Це високе звання присвоєно (посмертно) БОЖКУ МИКОЛІ СТЕПАНОВИЧУ, який своєю працею, своєю відданістю й патріотизмом у свій час вніс величезний вклад у розвиток села Різуненкове та Коломаччини. Відзнаку, цінний подарунок селищної ради одержала вдова Ніна Данилівна БОЖКО, донька та онучка славетного різуненківця.
Святкові подарунки – призи отримали наймолодший малюк Назар із сім’ї Кодлубаїв Івана та Дар’ї та найстарша жителька села ОЧЕРЕДЬКО Любов Іванівна (95 років); подружні пари, котрі багато років ідуть рука об руку по життю – Петро та Світлана ПИЗЮН (25 років подружнього життя), Василь та Євдокія ЄМЦІ (45 років), Микола та Любов МОСКАЛЕНКИ (50 років); кращі, за визначенням громадської ради села, власники зразкового двору та домоволодіння: Олександр та Галина ГУРТОВІ, Віктор та Світлана ДУДАШІ, Іван та Тетяна БЕЗДІТКИ, Наталія РІЗУНЕНКО; краща квітникарка Ірина КІСЬ; майстер художньої ковки Сергій БЕЗДІТКО. З гордістю та піднесенням одержали заслужені медалі та матеріальне заохочення футболісти та юніори місцевої футбольної команди “Відродження”, які вибороли відповідно друге та третє місце у завершеному чемпіонаті з футболу – 2018 Коломацької ОТГ (району). Доросла команда завоювала друге місце і в турнірі “Кубок Коломацької ОТГ (району)” 2018 року, дитячий кубковий турнір – попереду. Це приклади, як треба працювати, аби сімейний осередок, трудовий колектив, громада вцілому були успішними. Подарунками святкування забезпечила селищна рада із залученням спонсорських надходжень.
У парку біля сільського клубу (місце проведення свята) експонувалася виставка умільців села та осінніх поробок школярів, фотоекспозиція, присвячена почесному громадянину БОЖКУ МИКОЛІ СТЕПАНОВИЧУ; розмістилися різноманітні (безкоштовні для дітей за рахунок Коломацької селищної ради) локації. Із задоволенням маленькі жителі та гості Різуненківського старостату осягали таємниці стрибків на батуті, підставляли під розмальовку свої личка, катались на казковому візку та дитячих автівках і мотоциклах та на пістрявій бричці з живим конем під управлінням Миколи БЕСПАЛОГО; спускалися з надувної гірки; юрмилися біля ятки з солодкою ватою. Вцілому, малеча була у захваті. Втім, читати про це замало, це треба було бачити. Тут же продавались різні смаколики, серед яких вирізнялось “царство” тортів і тістечок місцевої майстрині кулінарних справ Вікторії КОЖУХАР. Бажаючі смакували польовою (безкоштовною від селищної ради) кашею, запашним чаєм, вміло приготовленими Аллою БЕЗРУКАВОЮ, Миколою ПИЗЮНОМ та Володимиром СУБОТОЮ (відділ культури селищної ради).
Під занавіс свята та під щирі овації глядачів, артистів і організаторів святкового заходу різуненківське небо прикрасив святковий салют, який було видно далеко за межами села. Присутнім він дуже сподобався. Усі, хто хотів потанцювати, могли повністю задовольнити свої бажання, адже музика й пісенні композиції лунали до опівночі, розважаючи нічне Різуненкове. А поміж людьми лунали позитивні відгуки про свято.
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO