ДЕНЬ КОЛОМАКА – ЦЕ ДЕНЬ ДОБРА, ПОШАНИ, ПОДАРУНКІВ

Святкувати День села стає традицією Коломаччини, бо він є  приводом вшанувати мешканців, публічно озвучити здобутки й перспективи  громади. У смт. Коломак святкування Дня селища традиційно присвячується Дню визволення селища від фашистських загарбників.

Тож, 15 вересня поточного року о 10: 00, День Коломака розпочався з футбольних баталій турніру “Кубок футболістів – ветеранів Коломаччини”, у якому взяли участь 4 команди з Валківського, Краснокутського районів та Коломацької ОТГ. Одна з наших команд – команда смт. Коломак зайняла призове 2 місце.

Епіцентром же святкових заходів стала центральна площа селища, де з 17 – ї години перші закличні мелодії оркестру Національної Гвардії України, що став  уже бажаним гостем Коломаччини,  покликали її жителів та гостей до святкування 75-ї  річниці від дня звільнення Коломаччини від нацистських завойовників та Дня Коломака. Манили погляд, додавали святкового  настрою яскраве панно – вітання від голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії СВІТЛИЧНОЇ та різнобарв’я іграшок на торгівельних ятках. Поруч,  в парковій зоні,  можна було придбати страви на будь-який смак: і солодке, і солоне, і гостреньке. Не обійшлося і без смачної польової (що значить – безкоштовної) каші. Кожну ж   урочисту мить, кожну усмішку, щиру сльозу та теплі обійми ловили  фото – та відеокамери. То чи не  кожен, хто прийшов на святкування, матиме в своєму фотобанку  світлину чи відео, зроблені  на Дні Коломака. Приємні  враження, море задоволення, солодка винагорода, щасливі очі і навіть втома – все це отримали діти в зоні дитячих забав (аквагрим, батути, надувна гірка, аніматори). Окрім платних розваг діти отримали можливість пригоститись безкоштовною солодкою ватою.

Від малого до великого люди сходились на центральну площу, аби разом стати свідками й учасниками святкового дійства, адже  передсвяткові афіші обіцяли насичений яскравими артистами концерт. Наперед скажемо – очікування справдилися. Свято вийшло, без перебільшення, щедрим на різнобарв’я талантів виконавців, вокальних, танцювальних колективів та й на інші святкові принади. Варто відзначити  вагомий внесок та активну участь у проведенні Дня селища Коломацької селищної ради, її відділу культури Вкотре відчули жителі Коломака та Коломаччини підтримку свого земляка, депутата Харківської обласної ради Анатолія ДМИТРІЄВА.

З головної сцени свята для присутніх лунали вітальні слова від голови Коломацької РДА  Сергія ЯЦЮКА, заступника голови Коломацької районної ради Віктор ТРОХИМЕНКА,  помічника – референта  депутата Харківської обласної ради Дмитрієва А.А.  Валентини ВІШТЕЙН.  Альона НІКОЛАЙЧУК оголосила  вітання  від народного депутата Єфремової І.О., настоятель  церкви воскресіння Христового селища Коломак отець МИКОЛАЙ провів відповідний молебень. Надія Іванівна ПАВЛОВСЬКА, голова Коломацької районної ради ветеранів,  закликала пам’ятати тих, хто віддав своє життя за життя майбутніх поколінь. Всі промовці сказали багато теплих слів із приводу святкової події, присвяченої 75- річчю звільнення Коломаччини і Дню селища. Побажали міцного здоров’я, родинного затишку, радості й миру.  Вшановували пам’ять тих, хто загинув у роки Другої світової війни, загиблих в інших війнах покладенням квітів до Меморіалу Слави. Програма свята  не вирізнялась аж занадто якоюсь  особливістю серед подібних заходів, але головне, що люди зустрілися у святковій обстановці, поспілкувалися, поновили запас життєдайної енергії.

Спільно з вами ми змінюємо наше селище на краще. І сьогодні хочеться подякувати кожному, хто доклав до таких змін свої таланти та вміння, – такою була головна думка виступу господаря свята Коломацького селищного голови Володимира ГУРТОВОГО. Перед врученням коломачанам подарунків за номінаціями різного напрямку життєдіяльності громади Володимир Григорович сказав: “У цей святковий день хочеться побажати миру, добра, достатку і злагоди – в кожну родину! Переконаний, що спільно з громадою селища ми і надалі зробимо все, аби Коломак розвивався і був привабливим для проживання, праці та відпочинку”. Для кожного, хто піднімався за нагородою на сцену, Володимир Григорович знайшов добрі слова. На урочистостях оголосили подяки, вручили подарунки  і трудовим  колективам,  які своєю працею внесли значний  вклад  у  стабільність і розвиток Коломаччини.

Після офіційної частини свята розпочалась святкова концертна програма, яка тривала більше двох годин. Виступаючі аматори сцени Коломацького відділу культури  селищної ради на святі стали промінцями, що зігріли серця глядачів, додали світла в їх душі, та віри у щасливе майбутнє. Співочий гурт “Сузір’я”,  Дмитро КОНЮШЕНКО,  Маргарита БОБОНЕЦЬ, танцювальний колектив “Сонце” та дует “Дівчата” презентували односельцям патріотичні  пісенні й хореографічні концертні номери.

За підтримки голови Харківської облдержадміністрації Юлії СВІТЛИЧНОЇ  депутат Харківської обласної ради Анатолій ДМИТРІЄВ подарував своїм землякам   незабутню  велику  концертно – розважальну програму  – за участю  переможця 1 сезону пісенного шоу “Голос країни” Івана ГАНЗЕРИ, супер – фіналістів  проекту “Х – фактор” гурту “Тріода”, заслужених артистів України Наталії ШКУРКО та Яна КОСТИРКИ, солістки військового оркестру  Збройних сил України, лауреата міжнародних конкурсів  Нелі КАБЛУЧКИ, артистів народного поліцейського шоу – театру “Діти майбутнього”, народного шоу – театру “Ексклюзіті”, переможців міжнародних та всеукраїнських фестивалів шоу- балету Лірі – Кетс”. Вдячні коломачани не шкодували долонь, аплодуючи артистам.

О 21- й годині коломацьке небо спалахнуло грандіозним святковим феєрверком від селищної ради. Але й після того танцювальний марафон продовжувався аж до півночі у формі паперового шоу та молодіжної дискотеки.

Багато названо організаторів святкування, але це, звичайно, не усі з тих, хто доклав зусиль, аби свято було яскравим та незабутнім. Ця подія стала справжнім єднанням душ, ідей, сил, матеріальних ресурсів, за що селищний голова висловлює всім щиру вдячність
1 === DSCN23272 === DSCN23283 === DSCN234203== 7 ВК DSCN23724 л === 6 ВК DSCN241105 ВК DSCN24185 ВК DSCN24626 ВК DSCN2498 (2)7 7 ВК IMG_20180915_1909278 ВК IMG_20180915_1914040910111213141516

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO