ХАЙ СОНЦЮ І КВІТАМ ВСМІХАЮТЬСЯ ДІТИ

Прийшло літо – 2018. Для дітлахів громади, як завжди, це чудова пора для відпочинку, подорожей та, звичайно, оздоровлення і відновлення дитячого організму, накопичення сил для втілення в життя дитячих задумів і бажань.

Підготовка до відпочинку дітей, постійний моніторинг харчування, медичного супроводу, безпечного перебування, змістовного дозвілля дітей в заклад оздоровлення з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів громади проводилися  під особистим контролем начальника відділу освіти, молоді та спорту  селищної ради Вячеслава НЕФІДОВА.

З метою організації змістовного літнього дозвілля  в закладах  оздоровлення з денним перебуванням  заздалегідь були враховані  пропозиції, вподобання дітей, батьків та творча ініціатива  педагогічних колективів. Напередодні відкриття на базі загальноосвітніх навчальних закладів селищної ради  відпочинкових закладів спеціально створена комісія під головуванням заступника селищного голови  Сергія БЕСПАЛОГО перевірила їх готовність до організації відпочинку дітей: впорядкованість  території та ігрових кімнат, планування, укомплектованість штату працівників, вирішення питань  харчування тощо. Щоб дитячий відпочинок у закладах  оздоровлення з денним перебуванням  був  насиченим і безпечним, школи (ліцеї)  підготували  цікаві ігрові зони, оновили корпуси для дозвілля дітей, підібрали кваліфікований педагогічний персонал та персонал їдалень.

Отже, з 29 травня для 500 учнів  (з них – усі 500 –  діти  пільгових категорій) три заклади оздоровлення з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів селищної ради   (“Здоров’я”, Коломак, 250  учнів;  “Сонечко”, Різуненкове, 100 учнів; “Веселка”, Шелестове,150 учнів)  гостинно відкрили свої двері на 14 робочих днів.

Школярі в різновікових загонах закладу  оздоровлення мали можливість одночасно поєднувати відпочинок, спорт  і розваги з пізнавальною діяльністю. Вихованці долучалися  до пізнання рідного краю також через екскурсії. «Ігроленд», розважальний центр  (м. Полтава), музеї ( мм. Київ, Харків, Полтава, с. Опішне), парки рідного краю, страусина ферма (с. Петропавлівка) – не повний перелік екскурсійних та розважальних поїздок.

Незабутні враження залишились у дітей від відкриття та закриття закладів оздоровлення, від свята з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей, організованого відділом культури селищної ради за підтримки депутата обласної ради Анатолія Дмитрієва на березі ставка в смт. Коломак. Кожен день у закладі  був тематичним, насиченим різноманітними ігровими формами дозвілля. Діти багато часу перебували на свіжому повітрі, більшість ігор і спортивних занять проводилося на вулиці.

Вихованці закладів відпочинку з денним перебуванням  за рахунок використання свіжих овочів, фруктів, кондвиробів були  забезпечені раціональним та збалансованим харчуванням, на яке з бюджету селищної ради  виділено 100 тис. грн. та залучено біля 20 тис. грн у вигляді продуктів харчування від сільськогосподарських підприємств та приватних підприємців  району (ОТГ). Середня вартість 1 дітодня в закладах складала складає 19,33 грн. Тож, школярі із задоволенням смакували  перші страви  та каші,молочні,  м’ясні та рибні страви, салати із свіжих овочів, фрукти, соки, компоти, бутерброди з маслом, твердий сир, печиво та цукерки.

14 днів закладів оздоровлення пройшли непомірно швидко. Проте літо продовжується. Гарного всім юним жителям громади відпочинку та приємних вражень!

З 1 червня розпочато оздоровчу кампанію у дошкільних навчальних закладах – на санаторний режим роботи (90днів) переведені 4 ДНЗ для оздоровлення дітей дошкільного віку.

=== РІЗРІЗ (2)=== кЛітній відпочинок=== ш літнє оздоровленняРіз3ДЕНЬ КЛОУНА КОЛОМАК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO