СЮДИ ПРИЙШЛИ МИ, ЩОБ ВКЛОНИТИСЬ НИЗЬКО УСІМ, УСІМ, ХТО НЕ ПРИЙШОВ З ВІЙНИ

22 червня 1941 року чорною сторінкою назавжди ввійшло в історію України, у нашу з вами, читачу, історію. З цього  дня   вогнище  Другої Світової війни поширилось по всій території України. За сучасними підрахунками українських істориків за період  1941-1944 років загинуло майже 10 млн. жителів України.

Тому  недарма 22 червня в Україні оголошено Днем скорботи. Днем,  коли вшановується пам’ять усіх, хто втратив своє життя в горнилі тієї жорстокої війни.

У цей день в рамках заходів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні  керівники громади та  району, голова районної ради ветеранів  взяли участь у мітинзі  пам’яті, виступили з промовами перед громадськістю смт.Коломак, поклали квіти  до меморіалу Слави на центральній площі, хвилиною мовчання вшанували загиблих у Великій Вітчизняній війні.

У заході пам’яті взяли участь також керівники установ, організацій, органів влади з трудовими колективами, ветерани праці, діти війни, молодь, представники політичних партій, громадських організацій,  преси, небайдужі жителі Коломаччини. У зворушливих і емоційних  виступах Володимира ГУРТОВОГО, Сергія ЯЦЮКА, Надії ПАВЛОВСЬКОЇ, Юрія МЕЖЕРИЦЬКОГО звучали спогади про події Другої світової війни, прохання – заклики зберегти світлу пам’ять про здобувачів перемоги.

Ми пам’ятаємо. Ми сумуємо. Ми знову стримуємо ворога, захищаючи свободу України. Ми будемо свято передавати пам’ять  і сум, і скорботу наступним поколінням., щоб і вони пам’ятали, щоб і їхні діти пам’ятали…

Мітинг супроводжувався тематичною вокальною композицією у виконанні Дмитра КОНЮШЕНКА та  патріотичними композиціями дуету «”Дівчата” (районний БК)

“Це день пам’яті за героями, які віддали життя. Нині ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі люди України  знову  на Сході гинуть за те, щоб ми були вільні. Ми повинні пам’ятати нашу історію, наших героїв. Тільки пам’ять нас поведе вперед” – зазначає селищний голова Володимир ГУРТОВИЙ.

=== 13

=== 32=== 34

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO