НОВА ПОКРІВЛЯ МИЛУЄ ОКО

Упродовж останніх  десяти років великою проблемою Різуненківської ЗОШ І-ІІІ ст., пізніше Різуненківського НВК, нині це  Різуненківський  ліцей,  був дах, що протікав над більшою частиною площі основного корпусу. Покрівлю періодично латали, але старе  рулонне та шиферне покриття уже вичерпало свій ресурс і  знову мало технічно незадовільний стан, що призводило до  руйнування стін, штукатурки, розповсюдження грибкових бактерій при затіканні води, псування електропроводки через надмірну вологу,  істотного зниження  рівня комфортності перебування школярів та вчителів у приміщенні закладу. Тож капітальний ремонт  частини покрівлі був конче необхідним, але фінансових можливостей з року в рік бракувало. Проблему  вдалося вирішити з утворенням ОТГ.

За клопотанням селищного голови Володимира ГУРТОВОГО посприяла, аби сесія обласної ради виділила з обласного бюджету кошти на капітальний ремонт великої за площею частини даху навчально – виховного закладу голова Харківської ОДА, депутат обласної ради Юлія СВІТЛИЧНА. Загальний об’єм фінансування капітального ремонту даху Різуненківського НВК склав біля 1,5 млн. грн. за рахунок коштів обласного бюджету.

Завдячуючи принциповій позиції Ю.О. Світличної, наполегливості  радника селищного голови, депутата районної  ради  А.В. ВАСИЛЕНКА,  відповідальності селищного голови В.Г.Гуртового та начальника відділу освіти, молоді і спорту селищної ради  В. М. НЕФІДОВА  на цей час   виділені кошти повністю й продуктивно освоєні – дах над вестибюлем, спортивною та актовою залами перекрито. Нова покрівля милує око й  над одноповерховим  корпусом  (т.з. крилом початкових класів). При цьому виконано повний перелік передбачених відповідним договором видів робіт, основні з яких: розбирання  старого покриття, заміна дерев’яних конструкцій під покрівлю, улаштування пароізоляційної плівки; укладка покрівлі з металопрофілю, облаштування  водовідводів.

Як результат, сьогодні ми бачимо красиву  перекриту  покрівлю ліцею. Тепер ані дощ, ані сніг будівлі не страшні. А радість в очах дітей, батьків та педагогів – найкраща подяка за виділені кошти, виконану роботу. Питання повного оновлення покрівлі ліцею з  контролю селищної ради не знімається: як тільки місцевий бюджет матиме відповідне бюджетне забезпечення – ремонт даху буде завершуватися.

Виділення  ж коштів з обласного бюджету на перекриття більшої частини даху  в Різуненківському ліцеї – не єдиний крок для поліпшення умов у закладах освіти ОТГ.

На умовах співфінансування обласного бюджету з бюджетом  селищної ради придбано шкільний автобус (850  + 850 тис. грн).

На літній період за кошти обласного бюджету заплановано провести часткову заміну вікон у Різуненківському та Шелестівському ліцеях,  капітальний ремонт спортивної зали та часткову заміну вікон – у Коломацькому ліцеї ім. Героя Радянського Союзу  І.Є.Єгорова. З цього ж джерела передбачені також кошти  на придбання у 2018 році комп’ютерної техніки для початкової ланки навчання, оснащення навчальних кабінетів природничого напрямку, для створення на базі Коломацького ліцею ім. Героя Радянського Союзу  І.Є.Єгорова  інклюзивного центру для дітей, які потребують особливого догляду.

Окрім цього, завершені роботи по відновленню блискавкозахисту та будівництву крайньої частини огорожі Новоіванівського ДНЗ. На це використані кошти селищного бюджету.

Звідси: освітня сфера – пріоритетний напрямок роботи ОТГ. Життєздатність його розвитку підтримується обласними структурами влади, депутатами різних рівнів, також – і районною радою та райдержадміністрацією.

“Звісно, за півроку, за рік усього, що хотілось би, що треба, –  не зробиш. Освітня галузь – не виняток. Але можливості ОТГ, темп, який взяла команда Володимира Гуртового, дозволяють сподіватися, що з часом вдасться зробити так, аби наші діти виховувалися й навчалися у найкращих садочках, у найкращих школах,  у комфортних  умовах”, – ділиться своїми думками радник селищного голови Андрій Василенко.

На цьому можна було б поставити крапку, але ми ставимо знак нескінченності. Життя продовжується, а діти –   головний скарб суспільства – був, є і буде!…

1 === DSCN6806 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO