ФОРУМ ЗІБРАВ БІЛЬШЕ 300 ОЧІЛЬНИКІВ ОТГ УКРАЇНИ, СЕРЕД НИХ БУВ І НАШ СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА

18 – 19  червня 2018 року Коломацький селищний голова  Володимир ГУРТОВИЙ   у складі делегації Харківської області   взяв участь у черговому XIV Українському муніципальному форумі, проведеному  у форматах  пленарних  сесій та панельних дискусій Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”.

Основна мета форуму:  вирішення актуальних проблем та завдань місцевого розвитку. Ключові теми обговорення – місцева демократія, її інструменти, ефективне управління ресурсами та покращення якості муніципальних послуг.

Перший день форуму було визначено Днем місцевої демократії, наступний – Днем місцевого економічного розвитку.  Серед спікерів – Президент України Петро ПОРОШЕНКО, Прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН, голова Асоціації міст України Віталій КЛИЧКО, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр СЛОБОЖАН, представники іноземних делегацій та ін.

Відкрив захід Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко, який наголосив на необхідності «невідкладно внести до Конституції зміни, які мають зробити децентралізацію та її досягнення незворотніми».

Глава держави Петро ПОРОШЕНКО під час свого виступу наголосив на важливості децентралізації в Україні, зупинився на  її ключових результатах,  висловив переконання, що вона відповідає інтересам громад  та їх мешканців.

Керівник Уряду  України Володимир ГРОЙСМАН під час спілкування з делегатами ХІV Українського муніципального форуму висловив думку, що люди  очікують від влади, зокрема від  влади на місцях, – якісної освіти, якісної медицини, оновлення інфраструктури, енергоефективності, розвитку культури. Все це має знайти відображення в стратегічних планах розвитку ОТГ, до розроблення яких необхідно залучати якомога більше жителів громад.

Посол Канади в Україні Роман ВАЩУК зауважив, що треба  звернути увагу на те, що  в Україні вже нарощений і свій власний позитивний досвід, яким варто ділитися  і впроваджувати, а там, де його не вистачає, звертатися  до міжнародних партнерів і використовувати  їх набутки.

За оцінкою і враженнями  від форуму очільника громади Гуртового В.Г.,  – можливість поспілкуватись з колегами і з тими, хто щодня працює на підтримку місцевого самоврядування, – справа,  гідна підтримки,  з перших вуст почути, що думають Президент, Прем’єр – міністр  України про децентралізацію – теж важливо. “Приємно було говорити  на рівних, поділитись наболілим, конструктивно й продуктивно обговорити ключові поточні та т перспективні питання.  В нотатках залишились орієнтири кращого досвіду. Повчальним є висновок про те,  що запорука успіху території – це не констатація проблем, це – спільна  й активна робота мешканців і влади над їх вирішенням, де вирішальне слово залишається за громадою.” – зауважує Володимир Григорович.

Наступна велика зустріч керівників громад відбудеться під час Дня діалогу, який Асоціація міст України планує провести  24-25 вересня у Тернополі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO