КРИТИКУВАЛИ І ГОЛОСУВАЛИ: ДЕПУТАТИ ПРОВЕЛИ ЧЕРГОВУ СЕСІЮ

30 травня обранці об’єднаної територіальної громади (Коломацька селищна рада) зібралися в Шляхівському  старостинському окрузі  (сільський клуб) на VІІ сесію VІІІ скликання Коломацької селищної ради для вирішення важливих питань.

Основним з них було актуальне питання про створення комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Коломацької селищної ради”. Воно ж виявилось і  найбільш дискусійним.

Селищний голова Гуртовий В.Г. обґрунтував необхідність прийняття рішення з означеного питання, наголосивши, що відповідно до Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я України, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 1030, Методичних рекомендацій з питань перетворення закладів охорони здоров’я з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства від 14 лютого 2018 року, одним з основних завдань цієї реформи є перехід до оплати діяльності постачальників медичних послуг на основі конкретних результатів їх діяльності. Для цього необхідно змінити характер відносин між постачальником медичних послуг та їх замовником – відповідним розпорядником бюджетних коштів. Запровадження таких організаційно-правових змін можливе через створення комунального некомерційного підприємства – центру первинної медико-санітарної допомоги шляхом перетворення КЗОЗ “ЦПМСД Коломацького району” у комунальне  некомерційне  підприємство “Центр первинної медико-санітарної допомоги Коломацької селищної ради”.

Головний лікар КЗОЗ “ЦПМСД Коломацького району” Шаптала В. М. доповів зібранню, що закладом здійснені всі організаційно-правові заходи щодо його реорганізації. Своїм баченням створення некомерційного закладу охорони здоров’я поділились депутати – медики Бойко О.І., Зозуля Н.Г.,Петренко Ю.В. Відбувся діалог у форматі запитання – відповідь за участю Шаптали В.М., Гуртового В.Г. та депутатів Андрійченко Н.В., Борисенка М.О.,Журавського О.І . й  ін.

У результаті емоційного обговорення, враховуючи переваги й завдання,  депутати прийняли позитивне рішення про створення комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Коломацької селищної ради”, затвердили  його статут, виписаний  з урахуванням рекомендацій МОЗ України, призначили головного лікаря.

Отже, по­пе­ре­ду ре­єс­тра­ція під­при­ємс­тва та  ор­га­ні­за­ція його ро­бо­ти в новому статусі.

У ході сесії затверджено також рішення  з питань про: внесення змін до селищного бюджету на 2018 рік; внесення змін до Плану соціально-економічного розвитку Коломацької об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки; внесення змін до рішення селищної ради «Про затвердження проекту, що реалізуватиметься за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад»  від 16 травня 2018 року №; надання матеріальної  допомоги; затвердження Положення  про комісію з питань захисту прав дитини Коломацької селищної  ради; прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селища Коломацького району у комунальну власність територіальної громади селища Коломак об’єктів нерухомого майна ліквідованої юридичної особи; заяви із земельних відносин.

Депутатський корпус працював плідно, злагоджено та організовано. В сесії взяли участь  в.о. голови районної ради Трохименко В.В., в. о. старост усіх 4-х старостинських округів та запрошені керівники структурних підрозділів селищної ради.

Після сесійного засідання бажаючі відвідали місцеву капличку.

==6Б==7а

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO