В ЄВРОПУ З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ

З таким лейтмотивом пройшов  захід у Коломацькій ОТГ на площі адміністративного центру, прикрашеній українськими прапорами,  з нагоди відзначення дня Європи, що зібрав чимало людей від дорослого до малого з державною символікою в руках.

Всіх учасників святкування  вітали керівники району та селищної ради Яцюк С.М., Трохименко В.В., Гуртовий В.Г., наголосивши  на важливості відзначення Дня Європи з огляду на  стратегічний курс України на європейську інтеграцію;  підкресливши, що Європа наш спільний дім, а  європейями  ми можемо бути настільки – наскільки ми українці, що ми маємо бути зрозумілі Європі, а Європа – нам, що Європа починається з кожного із нас. Виступаючі побажали  всім щастя, рішучості, наснаги й терпіння на шляху до єднання з великою європейською родиною, щоб над українським і коломацьким небом завжди панували мир та злагода, а в серцях перебувала любов, закликали молодь  не втрачати жодної можливості і шансу розвивати Коломаччину й Україну, іти впевнено до мети, долаючи всі труднощі  на шляху.

Під час святкування пролунали гімни, замайоріли підняті прапори України та Євросоюзу. Прикметно, що в церемонії підняття прапорів Коломаччина продемонструвала єдність поколінь – право їх підняття одержали учениця 10 класу Коломацького ліцею ім. Героя Радянського Союзу І.Є.Єгорова Дарина Різуненко, випускник цього ж закладу Роман Солонецький, а також очільники району та ОТГ Яцюк С.М. та Гуртовий В.Г.

Урочистості доповнив віночок музичних вітань. Присутніх зачарував  учнівський флешмоб “Перлина”, для них виконували пісні й танці  патріотичного  спрямування  аматори Будинку культури, учнівські колективи  та солісти, які  мали дружню глядацьку підтримку.

Свято в черговий раз нагадало нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця, кожного жителя громади, Тематичні заходи пройшли також і в навчально – виховних закладах громади. Це  урочисті лінійки, презентації, інформаційні години, уроки, бесіди тощо, присвячені висвітленню сутності та ролі Європейського Союзу, безвізу,  взаємовідносин України та Європи в сучасному світі. Також у бібліотеках громади організовані тематичні книжкові виставки, інформаційні експозиції.

Дякуємо всім, хто приєднався до святкування! Пишаймося тим, що ми українці, що ми коломачани – в найширшому значенні слова. Крокуймо в Європу з Україною, з Коломаччиною в серці.

Довідково: День Європи – свято, яке відзначається у країнах ЄС 9 травня. В Україні День Європи офіційно відзначається у третю суботу травня, згідно з Указом президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 року. Це свято жителі України відзначають в знак  зміцнення самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. Адже, без перебільшення, одним з важливих чинників успішного розвитку України є всебічна інтеграція України в сучасний європейський простір.

===ДЕНЬ ЄВРОПИ ===DSCN62251 ===DSCN6183 ===DSCN6185 ===DSCN6164 ===DSCN6191 ===DSCN6187 ===DSCN6196 ===DSCN6205 ===DSCN6203 ===DSCN6199 ===DSCN6152 ===DSCN6154

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти