НА ЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ ПРИЙНЯТО ПОНАД 30 РІШЕНЬ

16 травня  Покровський старостинський округ гостинно зустрів депутатів Коломацької селищної ради, які прибули на  пленарне засідання  VІ сесії VІІІ скликання. До порядку денного сесії було включено понад 30 питань життєдіяльності ОТГ, що попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій.

Дотримання кворуму та прийняття рішень забезпечили своєю участю у пленарному засідання 19 депутатів із 26 та голова селищної ради.

На сесію були запрошені голова районної державної адміністрації Сергій ЯЦЮК, в.о. голови районної ради Віктор ТРОХИМЕНКО. У роботі сесії також взяли участь запрошені в.о. старост всіх 4-х старостинських округів громади;  начальники структурних підрозділів, чиї питання розглядалися на сесії; головні лікарі КЗОЗ “Коломацька ЦРЛ” та КЗОЗ  “Центр первинної медико – санітарної допомоги Коломацького району”. Засоби масової інформації представляли редактор та кореспонденти  громадсько – інформаційної  газети товариства з обмеженою відповідальністю  “Коломацький край Інформ  Плюс”.

Відкрив і вів сесію селищний голова Володимир ГУРТОВИЙ.

Перед затвердженням порядку денного сесії  депутати привітали своїх колег  депутатів з днем народження, які відсвятковані в міжсесійний період. Поздоровлення отримали: Олексійчик Ірина, Обихвост Тетяна, Набока Євген, Різуненко Олександр.

Далі очільник селищної ради традиційно підвів підсумки роботи в міжсесійний період, ознайомив з планом поточної роботи в найближчій перспективі, і депутати приступили до розгляду питань затвердженого порядку денного.
З метою нормативного врегулювання використання коштів селищного бюджету – 2018, чіткого визначення основних напрямків роботи селищної ради  після обговорення в форматі додаткових коментарів від голови селищної ради, запитань і відповідей  по документах депутати затвердили План соціально економічного розвитку Коломацької об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки (План); Проект, що реалізуватиметься за рахунок  коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (Проект); Програму організації громадських робіт на території Коломацької селищної ради за рахунок коштів селищного бюджету на 2018 рік (Програма) та зміни й перерозподіл видатків селищного бюджету на 2018 рік. Питання представляли: Тетяна ОБИХВОСТ, голова постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва селищної ради. селищний голова Володимир ГУРТОВИЙ. начальник фінансового управління селищної ради Галина ПАЙМАШ.

У звітному блоці  розглянуті питання  про виконання програми “Благоустрій селища” за 2017 рік (звітував начальник КП “Коломацьке ВУЖКГ”   Пінчук А.І.); про виконання бюджету селищної ради за І квартал 2018 року (доповіла начальник фінансового управління  селищної ради Паймаш Г.М.); про виконання Програми розвитку     фізичної культури та спорту   на селі за І квартал 2018 року (інформував  Обихвост Д.О., інструктор селищної ради по спорту). За результатами обговорення прийняті рішення про взяття звітних доповідей  до відома.

Значну увагу пленарне засідання сесії селищної ради приділило розгляду питань освітньої галузі, доповідав про які начальник відділу освіти, молоді та  спорту Вячеслав НЕФІДОВ. Зокрема, це питання  про затвердження програми розвитку психологічної служби системи освіти Коломацької селищної ради  на 2018 – 2019 роки; про облік дітей шкільного віку; про затвердження Положення про конкурс на посаду директора закладу освіти Коломацької селищної ради та низка питань, пов’язаних із ремонтними роботами в ліцеях (колишні НВК) громади за кошти обласного бюджету. Також депутати погодили виведення з оперативного управління відділу освіти, молоді та спорту Коломацької селищної ради мікроавтобуса ГАЗ 32213-418 з його передачею на баланс селищної  ради  для потреб сфери культури й спорту.

У числі важливих депутати розглянули й прийняли більшістю голосів позитивні  рішення з кадрових питань, про надання жителям громади  матеріальної допомоги, зі сфери земельних відносин.

Також на сесії депутати затвердили низку положень та інструкцій  з охорони праці в громаді, проголосували за  прийняття   у   власність та взяття на  облік окремих об`єктів нерухомого майна, затвердили проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт тротуарного покриття по вул. Корольова смт.Коломак (паркова зона).

У розділі «Різне»  були внесені пропозиції, деякі з яких озвучувалися і в процесі обговорення питань порядку денного,  щодо: подальшого благоустрою території вул. Єгорова  смт. Коломак та участі в цьому процесі організацій і приватних підприємців, чиї магазини та аптека розміщені вздовж вулиці  (Олександр Журавський); належного водопостачання по вул. Корольова смт. Коломак (Олександр Журавський); організації  культурного (дискотеки) й спортивного дозвілля молоді  (Валентина Конєва, Євген Набока); передачі  приміщення колишньої Покровської ЗОШ І-ІІ ст. (Наталія Андрійченко, Віктор Трохименко); комерційного інтересу редакції “Коломацького краю” в пріоритетному праві  висвітлювати діяльність  місцевої влади (Наталія Келембет, Зінаїда Донченко, Любов Журавель) та ін.

На етапі завершення  сесії було оголошено процедуру розгляду рішень регуляторних актів: Про затвердження Правил  благоустрою населених пунктів територіальної громади Коломацької селищної ради; Про затвердження місцевих податків та зборів на території Коломацької селищної ради; Про затвердження Положення про встановлення розміру плати за навчання у Коломацькій дитячій музичній школі Коломацької селищної ради.

Тож, розглянувши понад 30 важливих  питань, депутати підтвердили наміри  вирішувати  проблеми  життєдіяльності  громади  на користь її жителів.

02 03 04 05 06 07 08 09 10

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO