МАРАФОН ПАМ’ЯТІ

Незважаючи на те, що з кожним роком події Великої Вітчизняної війни віддаляють нас від великої Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні,  з пам’яті нашої ця вікопомна дата ніколи не зітреться.

Яскравим свідченням вшанування пам’яті героїв фронту і тилу Другої світової війни стало проведення в громаді та районі 9 травня святкових урочистостей.      По селах громади, за традицією, у підніжжях пам’ятників  були проведені заходи відповідної спрямованості, покладені квіти. На них побували представники селищної ради, райдержадміністрації  громадських організацій.

В адміністративному центрі  вшанували пам’ять захисників нашої Батьківщини тематичним мітингом. Серед його учасників були представники усіх вікових категорій та всіх трудових колективів району.
Святкова колона  учасників Великої Вітчизняної війни,  вдів, дітей війни разом із представниками районної ветеранської організації, районної влади та влади органів місцевого самоврядування  вирушили до меморіалу  Слави на головну площу. Тут  було проведено урочистий захід. Вітання ветеранам із 73-ю річницею великої Перемоги над німецько – фашистськими загарбниками виголосили голова райдержадміністрації Сергій ЯЦЮК, в.о. голови районної ради Віктор ТРОХИМЕНКО, селищний голова Володимир ГУРТОВИЙ.    До них доєднався настоятель Свято – Вознесенського храму смт. Коломак отець Миколай  та голова районної організації ветеранів Надія ПАВЛОВСЬКА.  Зі щирими словами – подяками зверталися також до мужніх ветеранів Великої Вітчизняної помічник депутата Харківської  обласної  ради  Валентина ВІШТЕЙН.

У ході мітингу  була оголошена хвилина мовчання, покладені квіти та гірлянда до пам’ятників і пам’ятних знаків селища, прогримів збройний залп. Біля вічного вогню була виставлена почесна варта із учнів Коломацького ліцею ім. Геро Радянського Союзу І.Є.Єгорова.

Офіційна частина свята супроводжувалася виступами учасників художньої самодіяльності. Після урочистостей   сивочолих захисників Вітчизни селищна рада запросила на солдатський привал. У тісному колі побратимів вони скуштували святкових страв, випили символічних 100 грамів,  згадували молодість та минулі, грізні  роки війни і відбудови народного господарства, а також обговорювали сьогоднішні події  просто і спілкувалися.

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO