ЄДНАННЯ ЗАРАДИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

Велична і свята, моя ти Україно,
Тобі і Богу лиш карать нас і судить,
Нам берегти тебе, Соборну і Єдину
І нам твою історію творить!

Державне свято День Соборності України на Коломаччині почався з привітання Коломацького селищного голови Володимира ГУРТОВОГО на нараді з керівниками структурних підрозділів.

Від імені селищної ради, голови райдержадміністрації жителі громади мали змогу прочитати святкове вітання на офіційних сайтах органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Основний же центр виховної ваги свята змістився у навчально – виховні заклади об’єднаної громади.

За повідомленням методиста методкабінету Відділу освіти, молоді та спорту Коломацької селищної ради Влади Сорочинської, День Соборності України школи Коломаччини відзначили урочисто й патріотично.

Для школярів проведені інтерактивні уроки Соборності “Україна, твоя доля- єдність, злагода і воля”, “Чи Соборна нині Україна?”, “Великі творці Соборності” та подібні; урочисті лінійки – “Подія, що пережила час”.

У шкільних бібліотеках організовані виставки літератури “Соборна Україна: від ідеї до життя”.

Юні шелестяни, крокуючи в ногу з часом, провели ще й креативну селфі – виставку “Україна – це ти!”, а старшокласники переглянули документальний фільм “Великі творці Соборності”.

Під час святкових виховних заходів учням вдалося поглибити знання про iсторичний факт злуки українських земель 1919 року в одну державу, згадали й нинішню боротьбу проти агресії на Сході України, поєднуючи ці події минулого й сьогодення як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України.

У рамках святкування до питань висвітлення соборності України, єдності української нації долучилися й сільські та селищна бібліотеки, оформивши відповідні літературні композиції, здійснивши тематичні літературні проекти.

Тож, проведена підготовча робота по відзначенню Дня Соборності України, в тому числі й за участю заступника Коломацького селищного голови Ольги ЛЕВАЩУК, надала можливість залучити педагогічну й учнівську спільноту, бібліотечні заклади до активної участі в проведенні святкових національно – патріотичних заходів, формувати в учнів за допомогою таких заходів самосвідомість і власну ідентичність громадянина – патріота України, ще раз нагадати всім нам про те, що сила нашої держави в єдності українських земель, так само, як і сила нашої громади – в нашій єдності.

1 шЕЛЕСТОВЕРІЗУНЕНКОВЕКОЛОМАККК+ - копия

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO