Щедрівочка щедрувала, до віконця припадала…

Сьогодні напередодні Нового року за старим стилем у Коломацькому районному Будинку культури,  де відбулося  в стилі  новорічно – різдвяних  зустрічей  Діда Мороза та Снігуроньки  з дітворою, святково – розважальне дійство “Щедрівочка щедрувала”, молодші школярі й малеча з усіх кінців об’єднаної територіальної громади долучились до народних традицій. Щедрівки, віншування та привітання лунали тут протягом усього свята.

Дітлахи щедрували, танцювали, відгадували загадки, грали в масові ігри, водили хороводи, брали участь у різноманітних конкурсах, одержували ласощі, подарунки й новорічні призи. Одним словом –  насолоджувалися  чарівною атмосферою свята.

Дітей розважали Дід Мороз (Юрій Межерицький), Снігуронька (Валентина Мельник), аматори сцени – співаки  Світлана Семенюк, Юлія Шило, Світлана Голобородько, Дмитро Конюшенко та дитячий танцювальний колектив “Сонечко” під керівництвом Світлани Мороз.

Захід підготовлений і проведений за безпосередньої участі відділу культури Коломацької селищної ради (начальник – Ігор Безрук, головний спеціаліст – Євген Талавиря), фінансування свята  забезпечила  Коломацька селищна рада.

DSCN0863DSCN0867DSCN0882DSCN0889DSCN0895

***

За християнським календарем, 13 січня – день Преподобної Меланії. У цей день, за традицією, щедрувальники ходили від хати до хати, бажаючи господарям щедрого вечора, доброго здоров’я та добробуту в новому році.

Тож напередодні цього дня Коломацький селищний голова Володимир Гуртовий та трудовий колектив селищної ради з відкритими серцями зустрічали танцювальний колектив “Сонечко” під керівництвом Світлани Мороз та гурт районного Будинку культури, які почергово  радісною юрбою завітали до них  з розвагами – вітаннями “Щедрий вечір”.

Обидва колективи щедрували й танцювали, співали пісень й  «водили Козу», за що були винагороджені щедрими гостинцями.

DSCN0901DSCN0904DSCN0907

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO