ТИЖДЕНЬ ПРАВА – 2017

Кабінет Міністрів України розпорядженням від 23 серпня 2017 року
№ 579-р затвердив план заходів з проведення 8-13 грудня 2017 року Всеукраїнського тижня права. Вказані заходи спрямовані на забезпечення додержання та поваги до прав і свобод людини й громадянина, запобігання порушенням прав і свобод людини й громадянина або сприяння їх поновленню. Також планом передбачено поліпшення і подальший розвиток міжнародного співробітництва в галузі захисту прав і свобод людини й громадянина. запобігання будь-яким формам дискримінації щодо реалізації людиною своїх прав і свобод. сприяння правовій інформованості населення з питань прав людини.

Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 “Про Всеукраїнський тиждень права” Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Рішення Уряду забезпечить реалізацію конституційних прав громадян щодо знання своїх прав та обов’язків.

Відділом «Коломацьке бюро правової допомоги» Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у межах Тижня права у Коломацькому районі планується, зокрема, провести у навчальних закладах району Всеукраїнський урок «Права людини»; тематичні заходи – лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, тощо. В установах та організаціях району відбудуться лекції і бесіди з питань реалізації та захисту прав людини.

Також у переліку заходів проведення у бібліотеках району книжкових виставок, презентації видань про права людини, виставки-форуму і благодійного заходу «Правники – суспільству».

Проведення відповідних заходів дозволить консолідувати зусилля та поєднати цілі державних органів, приватних та громадських інституцій у напрямі утвердження й забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов’язком держави, позитивно впливатиме на правову інформованість населення з питань прав людини, стане національною правовою традицією.

 

В.В.Дорожко, начальник відділу «Коломацьке бюро правової допомоги» Богодухівського МЦ з надання БВПД

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO