Звіт по виконанню власних та делегованих повноваженням станом на 01.01.2013

Власні та делеговані повноваження Коломацька селищна рада здійснює згідно з чинним законодавством, затвердженими перспективними планами і спрямовує на забезпечення соціально- економічного та культурного розвитку селища , покращення життєвого рівня та соціального захисту населення при постійній підтримці та конструктивній співпраці з райдержадміністрацією її службами та відділами та районною радою.

Виконавчий комітет Коломацької селищної ради утворений для здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування. За 2012 рік було проведено 12 засідань виконкому, на яких розглянуто 78 питань. Якщо формувати по характеру питань, які виносилися на розгляд — це в основному питання, які передбачалися планом роботи відповідно до повноважень виконкому.

В роботі виконкому приймали участь 11 членів виконкому, на яких поширювалися ті чи інші доручення або прямі обов’язки. До депутатського складу Коломацької селищної ради входить 20 депутатів. Так за 2012 рік депутатський корпус та члени виконкому працювали над вирішенням таких основних питань:

1. Вирішення соціально – економічних, культурних питань та планів, пов’язаних з розвитком селища.

2. Вирішення питань бюджету та фінансів.

3. Управлінню комунальною власністю.

4. Вирішення питань в галузі житлово-комунального господарства побутового , торгівельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв’язку.

5. Вирішення питань в галузі будівництва.

6. Вирішення питань у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури і спорту.

7. Вирішення питань у сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

8. Вирішення питань у сфері соціального захисту населення.

9. Вирішення питань в галузі оборонної роботи та інші.

На виконання повноважень в галузі бюджету , фінансів та цін створена постійна комісія з питань планування бюджету та фінансів.

Так рішенням ХІІІ сесії УІ скликання від 12.01.2012 року затверджено бюджет селищної ради на 2012 рік.

1. Установлено загальний обсяг доходів селищного бюджету на 2012 рік у сумі 1955.6 тис. грн.. Обсяг доходів загального фонду бюджету визначено у сумі 1836.4 тис. грн, спеціального фонду бюджету 119.2 тис. грн, у тому числі бюджет розвитку 82.4 тис. грн.

2. Затверджено загальний обсяг видатків селищного бюджету на 2012 рік у сумі 1955.6 тис. грн, у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету у сумі 1836.4 тис. грн та видатків спеціального фонду бюджету 119.2 тис. грн.

3. Затверджено обсяги міжбюджетних трансфертів на 2012 рік:

коштів, що передаються до районного бюджету, у сумі 193.6 тис. грн;

субвенцій на проведення видатків місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу між бюджетних трансфертів, у сумі 105.4 тис. грн:

– на утримання районної організації ВФСТ «Колос» у сумі 61.3 тис. грн;

– на утримання районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в сумі 9.0 тис. грн;

– на утримання Коломацького НВК у сумі 35.1 тис.грн.

Рішенням ХІІІ сесії УІ скликання від 12.01.2012 року також затверджено положення про порядок обчислення та сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності на території Коломацької селищної ради .

Рішенням ХI сесії VI скликання від 18.11.2011 року затверджено ставки єдиного податку на 2012 рік, на протязі року переглядається бюджет ради стосовно виділення додаткових коштів. Ведеться контроль за виконанням бюджету селищної ради шляхом помісячної звітності та заслуховуванням на сесіях ради поквартального звіту головного бухгалтера селищної ради стосовно виконання бюджету, так виконання доходної частини бюджету по Коломацькій селищній раді за 2012 рік виконано на 147% — із запланованих 2.269.900 грн. надійшло 3.333.236 грн.

На виконання власних та делегованих повноважень щодо управління житлово-комунального господарства, побутового, торгівельного обслуговування створена постійна комісія з питань побуту, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства. Комісією здійснюється контроль:

– за виконанням програми «Благоустрій селища Коломак»;

– за виконанням робіт по утриманню в належному стані, автомобільних доріг, електромереж селища, мереж водопостачання.

До виконання програми «Благоустрій селища Коломак» у 2012 році були задіяні ФОП Хміль І.Б. та КП «Коломацьке ВУЖКГ».

Вартість робіт, виконаних ФОП Хміль І.Б., в загальній сумі складає 292794 грн, а саме за видами робіт:

– очищення від снігу та посипання доріг та тротуарів пісчано-солевою сумішшю – 54132 грн;

– збір та вивезення сміття – 126862 грн;

– благоустрій кладовищ – 24380 грн;

– благоустрій площі (монтаж – демонтаж банеру, посадка квітів та догляд за ними) – 19146 грн;

– благоустрій пам’ятників – 9379 грн;

– вирубка чагарників, обкіс території селища, видалення та розпилювання аварійних дерев – 58895 грн.

Вартість робіт, виконаних КП «Коломацьким ВУЖКГ» , в загальній сумі складає 48367 грн, а саме за видами робіт :

– транспортні послуги по благоустрою селища – 29347 грн;

– улаштування доріг за допомогою транспорту по вулицях Першотравневій , Свободи , Комсомольській – 6992 грн;

– прикрашання новорічної ялинки – 12028 грн.

Також, згідно даної програми було встановлено огорожу на трьох кладовищах по вулицях Перемоги, Валківська загальною вартістю 55816 грн.

Проведено упорядкування адресного господарства, шляхом придбання 65 табличок з найменуванням вулиць на суму 5200 грн.

Всього по програмі «Благоустрій селища Коломак» у 2012 році виконано робіт на суму 402177 грн, що становить 12,8 % до затвердженого бюджету на 2012 рік.

До виконання робіт по утриманню в належному стані автомобільних доріг був задіяний ДП «Харківський облавтодор» «Філія «Валківський райавтодор», який виконав роботи по профілюванню ґрунтових та щебеневих доріг за допомогою автогрейдера протяжністю 51.1 км. на суму 15264 грн по вулицях Першотравнева, Свободи, Комсомольська.

Також, на улаштування ґрунтових та щебеневих доріг було використано 264 тонни вапняка флюсового на суму 11400 грн.

У 2012 році виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт дороги по вулиці Шкільній на суму 15078 грн.

Всього на утримання в належному стані автомобільних доріг використано 41742 грн, що становить 1,3% до затвердженого бюджету на 2012 рік.

Виконанням робіт по утриманню в належному стані електромереж селища у 2012 році займалося ТОВ «Сільгоспенергія».

Було продовжено капітальний ремонт системи електропостачання зовнішнього вуличного освітлення селища по вулицях Радгоспна, Свободи, Чайковського, Польова, Набережна на суму 84427 грн.

На технічне обслуговування електрообладнання зовнішнього вуличного освітлення використано 48080 грн. Разом витрати на утримання в належному стані електромереж складають 132507 грн, що становить 4,2 % бюджетних призначень 2012 року.

Для підтримання в належному стані водомережі селища Коломацькою селищною радою було використано 70061 грн. , що становить 2,3 % до затвердженого бюджету на 2012 рік, а саме:

– проведення хімічного та біологічного аналізу питної води – 7280 грн;

– проведення поточного ремонту насосних агрегатів – 10612 грн;

– придбання насосу – 4750 грн;

– придбання проводу довжиною 500м. – 5000 грн;

– проведення технічної перевірки ТО «Свердловина» – 220 грн;

– технічне обслуговування мережі водопостачання (відкачка вод третьої

категорії) – 997 грн;

– відновлення дебіту свердловини – 40002 грн;

– оплата електроенергії по «Свердловині» – 1200 грн.

Щодо фінансування заходів стосовно мережі водопостачання, на протязі 2012 року КП «Коломацьке ВУЖКГ» було надано дотацію на відшкодування різниці в тарифах на послуги з водопостачання в сумі 136858 грн.

До розрахунків, наданих КП «Коломацьке ВУЖКГ», також були включені витрати по заміні водяного насосу, витрати на ремонт водогону та витрати, пов’язані з придбанням та встановленням пожежних гідрантів.

На дану комісію також покладені завдання по підготовці документації по прийняттю до комунальної власності територіальної громади об’єктів житлового фонду та інфраструктури.

Розроблені та затверджені правила благоустрою населених пунктів. У зв’язку з цим, надані доручення кожному депутату про проведення роз’яснювальної роботи із виборцями стосовно дотримання чистоти та порядку біля своїх домоволодінь, узбіччях вулиць, прибирання стихійних сміттєзвалищ.

Розроблені схеми прибирання територій, що були закріплені за кожною організацією , та були розіслані повідомлення про наведення санітарного стану на відповідній території . Проведена робота по виявленню та знищенню карантинних організмів на території ради.

Рішенням виконкому № 53 від 28.09.2012 року встановлені тарифи на вивезення побутових відходів та затверджений графік вивезення побутових відходів. Виконавцем даного виду робіт, згідно договору, виступає КП «Коломацьке ВУЖКГ», яке відповідно заключає угоди з населенням та організаціями.

Рішенням виконкому № 78 від 21.12.2012 року створена комісія по комплексному впорядкуванню території , якою складаються акти по погашенню правовстановлюючих документів на домоволодіння, які частково або повністю зруйновані, проводиться інвентаризація аварійних дерев на території населених пунктів.

На виконання повноважень в галузі будівництва рішеннями виконавчого комітету проводиться оформлення права власності на житлові будинки, приймаються до комунальної власності територіальної громади селища Коломак об’єкти житлового фонду та соціальної сфери.

На виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури та спорту, дитячої та молодіжної політики було здійснено цілий ряд заходів, а саме:

У сфері освіти:

– На виконання програми Коломацького НВК «Школи успіху , як школи сприяння здоров’ю» на 2010 – 2014 роки (з урахуванням внесених змін до програми в частині змін заходів фінансування та в частині збільшення витрат на матеріально-технічне забезпечення) в 2012 році було спрямовано 85100 грн, з яких 35100 грн – витрати на паливно-мастильні матеріали, 50000 грн – витрати на відкриття ІІІ дошкільної групи в Коломацькому НВК.

З метою забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного перевезення до місць навчання (роботи) і в зворотному напрямку учнів та педагогічних працівників рішенням ХУІІ сесії УІ скликання від 20 липня 2012 року затверджено програму «Шкільний автобус» на 2013-2015 роки.

На утримання відомчого дитячого навчального закладу – Новоіванівського ДНЗ було спрямовано 609115 грн, що на 58 % більше від доведених розрахункових показників РФУ обсягу бюджету на 2012 рік (385500 грн.)

Витрати на харчування затверджені і виконані з розрахунку вартості харчування – 15 грн/день.

Витрати на енергоносії забезпечені в повному обсязі.

З метою підвищення матеріально-технічної бази установи придбано дитячі меблі на суму 30000 грн.

Для забезпечення повноцінного функціонування закладу придбано дві вентиляційні системи та бойлер на загальну суму 15000 грн.

На виконання повноважень у сфері фізкультури та спорту здійснюється фінансування програми «Розвитку фізкультури та спорту на селі на 2011-2014 роки», затвердженої рішенням L сесії У скликання від 30 липня 2010 року, на яку спрямовано кошти в сумі 61300 грн, які направлені на утримання двох тренерів та забезпечення спортивною формою та інвентарем.

На виконання повноважень у сфері дитячої та молодіжної політики, сімейних відносин Коломацька селищна рада плідно працює з районним центром соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді та районною службою у справах дітей. Прикладом узгоджених дій селищної ради та центру є те, що вже восьмий рік підряд укладається угода між селищною радою та центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо фінансування центру у вигляді субвенції на виконання програми “Профілактика негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі” на 2006-2012 роки, яка профінансована на суму 7590 грн. та затверджена програма «Соціальна підтримка сімей, дітей та молоді» на 2013 – 2015 роки. Контроль за виконанням програм проводиться шляхом заслуховування директора центру на сесіях селищної ради.

Взаємодія виконкому селищної ради, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей при райдержадміністраціі знаходить відображення у роботі комісії по роботі з молоддю та сім’ями з дітьми при виконкомі селищної ради. Поруч з питаннями, ініційованими депутатами селищної ради значне місце займають питання винесені на розгляд служби у справах дітей.

Така форма роботи дає змогу досконально володіти ситуацією в селищі , відслідковувати стан справ у кожній сім’ї, своєчасно надавати їм необхідну допомогу.

Проблемні сім’ї знаходяться під постійним контролем депутатів селищної ради . Ефективною формою роботи з такими сім’ями є виїзні зустрічі з дітьми та їх батьками, безпосередньо за місцем їх проживання, що спрямовані на удосконалення виховної та профілактичної роботи серед дітей та молоді селища .

На виконання повноважень у галузі культури — прийнято до комунальної власності територіальної громади селища Коломак будівлю Першотравневого сільського клубу балансовою вартістю 61433 грн. та будівлю Новоіванівського клубу балансовою вартістю 394097 грн.

Фінансування закладів культури у 2012 році в порівнянні з доведеними розрахунковими показниками РФУ обсягу бюджету на 2012 рік збільшено на 41,1%.

У Першотравневому сільському клубі проведено поточний ремонт електромереж на суму 56369 грн.

На виконання повноважень у сфері соціального захисту населення селищна рада плідно працює з Коломацьким районним центром зайнятості та Управлінням праці та соціального захисту населення.

Проблемним залишається питання працевлаштування безробітних жителів селища.

Для більш детальної інформації стосовно наявності вакантних робочих місць, в селищній раді вивішений стенд , який поновлюється щомісячно Коломацьким районним центром зайнятості. Для громадян, що не здатні на рівних конкурувати на ринку праці, на кожний рік встановлюється квота робочих місць на підприємствах, в установах та організаціях. Разом з центром зайнятості проводяться оплачувані громадські роботи на території селищної ради.

Так у 2012 році згідно договору від 24.01.2012 року «Про організацію та проведення оплачуваних громадських робіт» за період з 26 січня 2012 року по 19 жовтня 2012 року Коломацький районний центр зайнятості здійснив направлення 51 особи на тимчасові робочі місця, що були створені Коломацькою селищною радою для проведення оплачуваних громадських робіт, за спеціальністю «підсобний робітник».

Фінансування даних заходів за 2012 рік за рахунок фонду становить 43616,45 грн.

Види робіт, які виконувалися даними робітниками:

– обкіс території селища;

– вирубка чагарників;

– чищення громадських місць, тротуарів від снігу;

– розпилювання повалених аварійних дерев;

– завантаження деревини на причеп;

– прибирання території селища;

– благоустрій кладовищ;

– благоустрій пам’ятників.

За рахунок місцевого бюджету на організацію та проведення оплачуваних громадських робіт у 2012 році було виділено — 10,0 тис. грн та використано в повному обсязі.

Згідно договору від 15.06.2012 року «Про організацію та проведення оплачуваних громадських робіт», за кошти місцевого бюджету , за період з 19 червня 2012 року по 25 жовтня 2012 року Коломацьким районним центром зайнятості здійснено направлення 14 осіб за спеціальністю «підсобний робітник».

Проводилася виплата допомоги на поховання не працюючих громадян на суму 1050 грн. Проводяться благодійні обіди учасникам бойових дій та надаються продуктові набори під час святкування Дня Перемоги та Дня визволення селища від німецько-фашистських загарбників. Видатки на даний вид заходів склали у 2012 році 9060 грн. Надано подарункові набори для переможців олімпіад, конкурсів, змагань, найкращих учнів Коломацького НВК на суму 3486 грн.

Також на виконання вище вказаних повноважень існує квартирний обік при виконкомі селищної ради , так рішенням виконавчого комітету №68 від 29 листопада 2012 року надано квартиру учаснику ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС гр. Крикуненку Анатолію Григоровичу.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 2 березня 2011 р. №246 із змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2012 р. №342 щодо надання спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби селищною радою подано документів до управління агропромислового комплексу у Коломацькому районі від 69 фізичних осіб на 123 голови молодняку та повторно від 20 фізичних осіб на 32 голови молодняку.

Виконання власних та делегованих повноважень у сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища покладаються на постійну комісію з земельних питань та агропромислового комплексу, які відображаються в наданні дозволів на розробку проектів землеустрою на 44 ділянок, орієнтовною площею 14,12 га, наданні земельних ділянок в приватну власність(19 ділянок на загальну площею 3.3786 га), надано в оренду земельну ділянку загальною площею 126,1763 га ВАТ “Новоіванівський цукровий завод”, продано дві земельні ділянки загальною площею 0,412 га за 23509 грн, затвердженні положення фонду охорони навколишнього природного середовища, вирішенні земельних спорів, затвердженні проектів землеустрою та грошової оцінки, встановленні розміру орендної плати. Були переглянуті рішення селищної ради про надання дозволів на розроблення проектів відведення земельних ділянок об’єктам соціальної сфери.

Проведені бесіди із кожним із підприємців на предмет законності використання земельних ділянок та сплати орендної плати за використання землі. Переглянутий розмір орендної плати за існуючими договорами оренди та надіслані повідомлення орендарям про перегляд орендної плати та внесення змін до договорів оренди. Затверджена програма заходів по боротьбі з регульованими карантинними організмами на території Коломацької селищної ради на 2012-2017 роки.

Виконання повноважень в галузі оборонної роботи відображається в розробці та виконанні перспективного плану заходів по військовому обліку , організації призову громадян на строкову військову службу в Збройних силах України. На даний час на військовому обліку в Коломацькій селищній раді перебуває 297 військовозобов’язаних, 32 офіцерів запасу і 103 призовника. По селищній раді розроблена документація по організації роботи пункту збору ради: управління пункту, відділення оповіщення і явки, відділення формування і відправки команд, група розшуку.

На виконання делегованих повноважень щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян створена адміністративна комісія при виконкомі селищної ради. На засіданнях адмінкомісії розглянуто 10 протоколів, в тому числі 2 – за порушення правил благоустрою населених пунктів, згідно рішенням виконавчого комітету №128 від 26.06.2007 року, яким надано право дільничним інспекторам міліції Коломацького СВМ складати протоколи про адміністративні правопорушення , стосовно ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Порушення правил благоустрою території міст та інших населених пунктів” та було стягнуто штрафів на суму 102 грн.

На виконання вище вказаних повноважень проводиться робота по вчиненню нотаріальних дій. Так за 2012 рік складено 30 заповітів, 21 доручення, посвідчено справжність підпису 123 громадянам, посвідчено вірність копій в кількості 637, всього вчинено 811 нотаріальних дій на суму 493 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові органи

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти