НЕ ЩОДНЯ В КОЛОМАК ПРИЇЖДЖАЮТЬ ВЧЕНІ

Не планова, разом з тим незаурядна, емоційно заряджена позитивом,  зустріч відбулася 11 квітня в Коломацькій селищній раді.

До нас завітали доцент Лейденського університету Макс БАДЕР, представник Українського інституту публічної політики Олег ГРИЦЕНКО та професор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Валентина МАМОНОВА.  Український інститут публічної політики (УІПП) та Лейденський університет (Нідерланди) проводять дослідження з метою відстеження перебігу процесу децентралізації в Україні. Важливість проекту полягає у тому, що він дозволить зрозуміти, які саме фактори обумовлюють успіх або невдачу децентралізації в Україні. Це, в свою чергу, відкриє можливості для більш визначеної та цілеспрямованої підтримки України з боку закордонних донорів.

У рамках цієї проблематики Коломацька ОТГ представила для вчених інтерес  як “один район – одна громада”.

За принципом особливої коломацької гостинності (оцінка гостей) делегацію добродушно  зустріли очільник ОТГ, селищний голова Володимир ГУРТОВИЙ, його заступник Ольга ЛЕВАЩУК, секретар селищної ради Олена ОБИХВОСТ  та керівники окремих структурних підрозділів селищної ради – Тетяна Обихвост, Вячеслав НЕФІДОВ, Ігор БЕЗРУК.

У формі розширеного конструктивного діалогу гостей з господарями, який слідував за успішною презентацією Коломацької ОТГ, учасники зустрічі обговорили  особливості  об’єднавчого  процесу, становлення й розвитку об’єднаної територіальної громади, її перспективи, принципи взаємодії владного трикутника: селищна рада – районна рада – райдержадміністрація, роль політичних партій, характер впливу депутатів місцевого рівня та громадського сектору на діяльність селищної ради, процедуру прийняття управлінських рішень, розподіл бюджетних коштів,  плюси й мінуси процесу децентралізації та низку  інших питань на прикладі нашої Коломацької  ОТГ.

Доречними виявилися присутність на цьому обговоренні Олени ОБИХВОСТ, оскільки вона разом з попереднім селищним головою Володимиром  БАБЦЕМ була біля витоків об’єднання та висновки про правильність курсу на об’єднання Володимира ГУРТОВОГО, хоч був час, коли він не був палким прихильником цієї ідеї, бо ж Макса БАДЕРА цікавили всі деталі до дрібниць (вчений бо ж, дослідник!) – від найперших кроків до сьогоднішнього дня й на перспективу. Інші учасники бесіди поділилися практичним досвідом та розповіли, з якими викликами доводиться стикатися в процесі практичної роботи.

Успішне майбутнє у Коломацької ОТГ є – пересвідчилась і  зробила  висновок приїжджа до Коломака делегація після дискусії. За словами професора ХарРІ НАДУ при Президентові України Валентини МАМОНОВОЇ, у ході цього, як і інших,  візитів вона почерпнула важливу інформацію щодо проблемних моментів розвитку ОТГ, зокрема. на селі, які вона буде озвучувати на рівні обласних структур влади.

Гостям також запропонували відвідати, з метою ознайомлення практичної діяльності, районний Будинок культури та Коломацький НВК ім. Героя Радянського Союзу І.Є.Єгорова.

– Приїзд науковців, – підводить підсумок селищний голова, – це  крок уперед до співпраці з міжнародними інституціями, а значить – до  розвитку територіальної громади Коломаччини. Ми довели гостям із Харкова, Києва, Лейдену (Нідерланди), що маємо плани, які відпочатку можуть навіть здаватися “наполеонівськими”, маємо взаємопорозуміння з райрадою та райдержадміністрацією,  знаємо, що і як треба робити,  єдине, з чим наразі  проблема, – це час, якого не вистачає. Але в нас є бажання – і з Божою підтримкою ми здолаємо всі виклики.

30073253_572749359777158_4126527490824117532_o29873466_572749246443836_1599047847638139537_o

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO