ЯК ВІДНОВИТИ ВТРАЧЕНЕ ЧИ ПОШКОДЖЕНЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ

Документом, що підтверджує призначення пенсії є пенсійне посвідчення, відповідного зразка

Якщо пенсіонером втрачено/пошкоджено пенсійне посвідчення, він може отримати новий документ. Для цього достатньо подати заяву на виготовлення нового пенсійного посвідчення.

Зробити це можна наступними способами:

І СПОСІБ

Звернутися до сервісного центру територіального органу Пенсійного фонду України. При особистому зверненні необхідно пред’явити паспорт та заповнити відповідну заява, до якої додається фото.

ІІ СПОСІБ

Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України

Для цього необхідно авторизуватися  на вебпорталі електронних послуг Фонду за допомогою електронного підпису, перейти  у розділ «Щодо пенсійного забезпечення» та заповнити заяву на виготовлення пенсійного посвідчення.

ІІІ СПОСІБ

За допомогою мобільного застосунку «Пенсійний фонд».

Для подачі заяви з мобільного застосунку «Пенсійний фонд», потрібно обрати вкладку «До ПФУ», розділ «Комунікації до ПФУ» , «Заява на виготовлення пенсійного посвідчення».

Обов’язково!

У випадку подання заяви на виготовлення посвідчення через електронні сервіси Фонду необхідно підготувати скановані копії документів:

  • паспорта,
  • довідки про присвоєння ідентифікаційного номера,
  • фотографії.

Пенсійне посвідчення (після виготовлення) буде видано людині в обраному сервісному центрі Фонду (зазначається в заяві).

Електронне пенсійне посвідчення в мобільному застосунку Дія, яке генерується після виготовлення пенсійного посвідченням, має таку ж юридичну силу як і традиційне пенсійне посвідчення.

У разі виникнення юридичних питань звертайтеся до найближчого  бюро правничої допомоги. Час роботи та адресу можна переглянути за посиланням https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1er4ZNvS4q5ULH8SJpBRxs_-nqqYnNoYg&ll=48.89106229109336%2C31.17295&z=6 .

Або звернутися до контактного центру системи надання БПД та усно поспілкуватися з юристом (0800 213 103, дзвінки безкоштовні).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO -

istanbul avukat