Як та для чого укладати шлюбний договір

Шлюбний договір — це угода якою можна регулювати майнові відносини між подружжям.

📄 Що можна визначити шлюбним договором
◾ Правовий режим майна, яке дружина, чоловік передають для використання на спільні потреби сім’ї. Наприклад, чоловік, жінка домовляються зберегти особисту власність кожного з подружжя на майно, що придбане до реєстрації шлюбу.
◾ Правовий режим майна, подарованого подружжю у зв’язку з реєстрацією шлюбу. Наприклад, кому належатимуть весільні подарунки у разі розлучення.
◾ Кому належатиме спільно нажите майно у шлюбі, наприклад, можна визначити, що на кого майно реєструється під час шлюбу, тому і належатиме після розлучення.
◾ Надання утримання одному з подружжя, тобто у разі втрати одним із подружжя працездатності інший зобов’язується надавати йому матеріальну допомогу.
◾ Майнові обов’язки подружжя як батьків, як-от хто оплачує навчання, розвиток, відпочинок дитини.

✔ Як укладається
Лише письмово та посвідчується у нотаріуса.

✔ Коли можна укладати
До реєстрації шлюбу чи вже у шлюбі. Так, договір, укладений до реєстрації шлюбу, набере чинності в день реєстрації шлюбу, а договір між подружжям — у день посвідчення у нотаріуса.

✔ Чи можна розірвати договір
Так, за спільною згодою подружжя. Однак він може бути розірваний на вимогу одного з подружжя, якщо на це є підстави, що мають істотне значення. Зокрема якщо виникли обставини, за яких умови договору неможливо виконати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO -

istanbul avukat