Увага! Вакцинація диких м’ясоїдних проти сказу!

Богодухівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує, що на території Богодухівського району Харківської області буде проводитись кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

З 07.10.2024 по 19.10.2024 на частині території Богодухівського району буде проводитись кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Розподіл приманок з вакциною відбуватиметься наземним методом.

Дана кампанія спрямована на створення стійкого імунітету до сказу серед диких тварин, адже дикі тварини, а саме лисиці, є основним резервуаром збудника вірусу сказу в навколишньому середовищі. Своєю чергою це зменшить ймовірність передачі збудника захворювання до сільськогосподарських та домашніх тварин.

Приманка безпечна для людей і тварин; має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Прохання до жителів району: при виявленні приманок – не беріть їх руками й не переносьте з місць розкладання.

 Сказ – гостре вірусне зоонозное захворювання з прогресуючим ураженням центральної нервової системи й смертельним результатом.

На сказ хворіють усі теплокровні тварини, включаючи мишей, щурів, зайців, ондатр тощо, але найчастіше на території Харківської області зустрічається захворювання на сказ серед лисиць, собак, котів, великої рогатої худоби.

Джерелами сказу є дикі тварини, головним чином із сімейства собачих (вовки, лисиці, єнотоподібні собаки), а також кажани.

Довідково: від початку 2024 року на території Харківської області зареєстровано 78 випадків сказу у тварин, з них 29 випадків серед собак, 34 випадки серед котів, 5 випадків сказу діагностовано у великої рогатої худоби та 10 випадків серед диких тварин, у тому числі 6 у лисиць.

Станом на 01.10.2024 на території Харківської області залишається 11 неблагополучних пунктів щодо сказу тварин.

Microsoft Word - Стаття пероральна вакцинація 1_1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Центральна влада

Силові структури

Місцева влада

Корисна інформація

Історія краю. Мазепа

Контакти

https://opusiptv.com/ - SEO -

istanbul avukat

-

loodgieter rotterdam